avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... cine plateste ratele angajate in caz de imposibilitate ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

cine plateste ratele angajate in caz de imposibilitate datorita somajului?

Buna ziua
Poate puteti ajuta pe cineva cu un raspuns.
Este vorba de o cunostinta, in varsta de 24 ani care a avut o vechime in munca de vreo 3-4 ani (nu stiu exact) iar de luna viitoare (iunie) va primi somaj, din cate i s-a calculat timp de aprox 1,5 ani in cuantum de 400 lei lunar.
El are luate de la banca 2 credite, nu sunt sume mari, unul din ele se va termina la sfarsitul anului acesta. Pana acum nu a avut nici o restanta.
Intrebare: Asiguratorul care a facut asigurarea pentru credit (act care s-a intocmit la angajarea creditului, chiar la inceput, si platit chiar atunci) plateste ambele rate pe perioada somajului. Pe cate luni plateste? Unde poate sa mearga sa puna intrebari? Cred ca daca va merge la asigurator, acela va fi partinitor, pentru a scapa de cheltuieli.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:53, 24 Mai 2010
Buna ziua !
In caz de imposibilitate a platii de catre debitor, asiguratorul este cel ce va platiin limitele clauzelor prevazute in contractul de asigurare. In acest sens trebuie citi cu atentie contractul de asigurare incheiat pentru a vedea in ce limite este angajata raspunderea acestuia.
Cu stima !
pt fiecare credit trebuie sa aiba asigurare pt ca acesta sa plateasca ambele. in fiecare contract scrie in ce cazuri plateste firma de asigurari, ratele
In majoritatea cazurilor asiguratorul despagubeste in caz de somaj c/v a doua rate fara comisioanele si dobanzile bancare. Dar nu sunt convins ca ambele credite se afla sub incidenta acelorasi conditii si trebuie sa citeasca cu atentie conditiile din fiecare contract.
Toate raspunsurile primite sunt valabile in situatia in care asigurarea creditului cuprinde si clauza de somaj.A nu se face confuzie cu asigurarea de risc financiar pe care o face banca(riscul de neplata a ratelor de catre client) si asigurarea complementara impusa clientului(risc de deces,invaliditate ) care poate cuprinde, sau nu, riscul de incetare a contractului de munca din cauze neimputabile.
Asigurarea de risc financiar priveste doar relatia dintre banca si asigurator si nu si pe imprumutat, chiar daca tot asiguratul o plateste si pe aceea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit cu asigurare de viata kintaregala kintaregala o persoana scoate un credit, coplatitor este sotia acestuia , fiind mai tanara (?) se încheie polita de asigurare pe numele acesteia. dupa 2 ani de la data ... (vezi toată discuția)
Credit Cristina Popa Cristina Popa Buna ziua. In 2008 am facut o refinantare la banca si am incheiat si un contract de asigurare . Dupa cateva luni am ramas fara servici, situatie care a durat ... (vezi toată discuția)
Asigurator si client silviu35 silviu35 ANUL trecut am facut la o banca o asigurare in caz ca imi pierd locul de munca ca sunt somer sau altceva se intampla suporta asiguratorul rata. AM primit ... (vezi toată discuția)