avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... credit cu asigurare de viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

credit cu asigurare de viata

o persoana scoate un credit, coplatitor este sotia acestuia , fiind mai tanara (?) se încheie polita de asigurare pe numele acesteia. dupa 2 ani de la data acordarii creditului cei doi divorteaza fara însa a face partajul, ei avand un bun imobil împreuna. la 2 ani de la divort titularul creditului decedeaza. evident ca fiind asigurarea facuta pe coplatitor nu i se acorda de catre asigurator nici o despagubire. Coplatitoarea (fosta sotie) ramane sa achite creditul în continuare?! partajul îl va face cu mestenitorii legali adica parinti si fratele defunctului . ceea ce nu pot eu întelege este acea asigurare facuta pe coplatitor. este legal? adica banca acorda un credit unei persoane neasigurate?
credeti ca o actiune în instanta ar putea face ceva pt aceasta coplatitoare. mentionez ca aceasta nu are nici un venit iar banaca solicita plata ratelor. daca aveti sugestii sau cunostinta despre un caz similar....
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 19:40, 17 Iulie 2011
Relatarile dv nu sunt reale. Creditul nu se face de X pe numele lui Y care nu beneficiaza de venit. Sunt niste reguli f.stricte pe care banca mi-e greu sa cred ca le incalca. Apoi nu cred ca se dadea creditul luiY si polita de asigurare complementara nu se facea pe X ci pe Y. Prea multe incalcari in care nu prea cred.Daca banca le-a facut atunci va raspunde pt toate falsurile dar ma indoiesc.
Din ce spuneti inteleg un sigur lucru:creditul nu a fost conditionat de existenta unei asigurari de viata.Numai ca,daca tot erati clienti,era o buna ocazie sa incheie cineva si asigurare de viata.Poate gresesc,poate nu.:)

Daca mostenitorii fostului sot accepta mostenirea,preiau si datoriile acestuia.
Asigurarea in toate cazurile se face pentru titularul creditului si nu pe coplatitori(care pot fi chiar mai multi de 2 ).Dupa cum scrie si floare_de_colt, creditul nu necesita asigurare de viata.
V-a facut dvs. fiind mai tanara pentru a fi prima de asigurare mai mica.
Trebuie sa luati legatura cu banca sa vedeti daca in polita de viata se stipuleaza ca fiind parte integranta la contractul de credit
nu cred ca ati înteles bine. la data acordarii creditului sotia titularului avea venituri fiind angajata si nu s-a angajat creditul fara consimtamantul ei, binenteles ca doar cu acordul ei s-a putut scoate acel credit, problema este ca asigurarea s-a încheiat pe numele ei adica a coplatitorului si nu a titularului contractului de credit ori acum cand a survenit decesul acestuia societatea de asigurare nu despagubeste în nici un fel deoarece coplatitoarea va suporta ratele pana la achitarea integrala a creditului.
Cred ca dv.nu intelegeti parerea noastra.
In contractul de credit domnul era titular si doamna coplatitor.Banca are garantia ca cineva va achita imprumutul.Nu mai exista titularul,ramane obligat la plata coplatitorul.
In contractul de asigurare partile sunt:societatea de asigurare si doamna in calitate de contractant si asigurat.Ea este persoana asigurata,nicidecum fostul sot.
Asiguratorul nu despagubeste pentru ca nu s-a produs riscul asigurat(nici nu ii doresc!).


Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
floare _de_ colt, utilizator

Alte discuții în legătură

Asigurare viata incheiata in baza contract de credit underworld underworld Credit de nevoi personale contractat in anul 2007; exista imprumutat, coplatitor si garant. Imprumutatul a decedat in 2008. Coplatitorul s-a dus la societatea ... (vezi toată discuția)
Daca titularul unui credit decedeaza si acesta are un coplatitor,ce se intampla cu creditul? stavageo stavageo Buna ziua, Socrul meu detinea un credit si avdecedat anul trecut.Soacra mea este coplatitorul creditului (a semnat ca si coplatitor pe contractul de ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla in situatia in care titularul unei credit a decedat, iar polita de asigurare a fost incheiata pe numele coplatitorului? sales2012 sales2012 Buna ziua, Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: tatal meu a contractat in anul 2006 un credit de nevoi personale cu polita de asigurare de viata ... (vezi toată discuția)