avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Daca titularul unui credit decedeaza si acesta are un ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Daca titularul unui credit decedeaza si acesta are un coplatitor,ce se intampla cu creditul?

Buna ziua,
Socrul meu detinea un credit si avdecedat anul trecut.Soacra mea este coplatitorul creditului (a semnat ca si coplatitor pe contractul de credit).Intrebarea este,daca are asigurare de viata,firma de asigurari despagubeste creditul sau datoria este preluata de coplatitor?Am fost la banca sa ducem certificatul de deces si sa ne spuna ce avem de facut dar fara succes.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: stavageo , utilizator 22:14, 2 Februarie 2017
Asigurarea de viata este facuta pentru creditul respectiv?
Nu aveti contractul de credit si polita sa vedeti conditiile asigurarii?
Da,asigurarea era facuta la creditul respectiv.
Din pacate nu mai avem contractul si asigurarea :( dar stim de la coplatitor ca exista asigurare de viata.
Am solicitat la banca certificatul de asigurare si vom stii sigur atunci dar ma interesa daca se dezpagubeste in cazul in care exista un coplatitor la credit :(.Nu mi se pare normal sa obligi pe cineva sa preia un credit,poate chiar nu isi permite sa il achite :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca titularul unui credit decedeaza si acesta are un codebitor la credit? stavageo stavageo Buna ziua, Socrul meu a decedat anul anul trecut in luna februarie.Era titularul unui credit iar soacra mea era coplatitor.Am fost la banca sa ne interesam ... (vezi toată discuția)
Credit cu asigurare de viata kintaregala kintaregala o persoana scoate un credit, coplatitor este sotia acestuia , fiind mai tanara (?) se încheie polita de asigurare pe numele acesteia. dupa 2 ani de la data ... (vezi toată discuția)
Titular credit decedat, girantul continua sa plateasca marr marr Buna ziua. Va schitez urmatoarea situatie: X ia credit bancar fara sa returneze o mare parte de banii respectivi. In timp se ajunge la executie silita. Din ... (vezi toată discuția)