avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce se intampla daca titularul unui credit decedeaza si ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce se intampla daca titularul unui credit decedeaza si acesta are un codebitor la credit?

Buna ziua,
Socrul meu a decedat anul anul trecut in luna februarie.Era titularul unui credit iar soacra mea era coplatitor.Am fost la banca sa ne interesam daca in cazul acesta(exista coplatitor),firma de asigurari dezpaguneste dar fara succes.Ni s-a spus ca asteapta raspuns sau chiar sa nu mai platim.Ne puteti ajuta cu un raspuns?Exista posibilitatea ca firma de asigurari sa despagubeasca (avea asigurare de viata) sau datoria este preluata de coplatitor.Soacra mea are un venit mic si nu mai poate sa plateasca creditul la care era coplatitor.
Va multumesc frumos,
O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Cristian Mazilu , Consultant credite si finantari 23:18, 30 Ianuarie 2017
In mod normal la deces se foloseste asigurarea si nu mai trebuie platita diferenta.Acesta este scopul asigurarii.
Ati dus la banca certificatul de deces?
Da,certificatul de deces a fost dus la banca.Am fost la o sucursala langa locuinta nu la cea unde a fost acordat creditul.Au scanat documentele si le-au trimis prin mail colegilor de la unitatea respectiva.Ne-au spus sa revenim intr-o saptamana dar fara succes.A trecut un an de la deces si nu am primit nici un raspuns.Soacra mea achita creditul in continuare.
Probabil vom ajunge sa favem reclamatie.
Multumesc!
Chiar daca exista in contractul de credit un coplatitor?
Multumesc frumos pentru raspuns!
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2017
gi-jane2, moderator
Contactati sediul central al bancii, telefonic.
Eventual trimiteti-mi un mesaj privat cu numele bancii, sa vedem ce se poate face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita asigurare de viata contract janinasalvastru janinasalvastru Am si eu o intrebare- socrul meu in anul 2007 a luat un credit de nevoi pesonale de la nextebank unde i-au si facut o asigurare in caz de deces , polita de ... (vezi toată discuția)
Daca titularul unui credit decedeaza si acesta are un coplatitor,ce se intampla cu creditul? stavageo stavageo Buna ziua, Socrul meu detinea un credit si avdecedat anul trecut.Soacra mea este coplatitorul creditului (a semnat ca si coplatitor pe contractul de ... (vezi toată discuția)
Mama mea (decedată) a avut un credit la raiffeisen cu asigurare de viață atașată. sunt pasat între asigurător și bancă, ce am de făcut? varu_alin varu_alin Buna ziua, Rog a ma ajuta in urmatoarea problema: Mama mea (vaduva) a facut un contract de credit pentru nevoi personale (a luat banii cash) la Raiffeisen ... (vezi toată discuția)