avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Polita asigurare de viata contract
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Polita asigurare de viata contract

Am si eu o intrebare- socrul meu in anul 2007 a luat un credit de nevoi pesonale de la nextebank unde i-au si facut o asigurare in caz de deces , polita de asigurare care o cesiona bancii in caz de deces.in anul 2011 socrul meu a decedat iar soacra mea s-a dus la banca cu certif de deces sa anunte ca titularul a decedat si sa vada daca are asigurare sa vada care sunt pasii de urmat, la care cei din banca iau zis ca nu are asigurare incheiata , ca le pare rau dar sa plateasca si ea cum poate- soacra mea nu avea nici o forma de venit..timpul a trecut , soacra mea a platit pana acum cateva luni iar acum ne-am trezit cu o somatie de la un executor judecatoresc ca nu s-au respectat termenele de plata si ca figureaza cu 363 de zile intarziere(ultima plata a fost pe 04.04.2014) si trebuie sa plateasca in termen de 1 zi de la comunicare tot creditul plus chelt cu executorul stabilite printr-un pv.la somatie avea atasat si contractul de credit unded la art.garantii era specificat f clar ca el cesioneza in favoarea bancii polita de asigurare in caz de deces, polita pe care cei de la banca spusesera ca nu exista.am intrebat la firma de asigurari care a incheiat polita si acea polita nu se gaseste in portofoliul lor. Ce am eu de facut in continuare cu aceasta banca?va multumesc pt raspuns
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:05, 27 Martie 2014
04.04.2014

Inca n-am ajuns pana acolo, deci cand a facut ultima plata ? In ce luna a lui 2011 decedat socrul ?
Poate s-a asigurat pe anul 2007 si apoi n-a mai platit asigurarea.
In luna februarie 2014 - 04.02.2014 a facut ultima plata iar actiunea in instanta au facut-o in 20.02.2014 fara citarea partilor, iar socrul meu a decedat in luna octombrie 2011. Acea polita era valabila pe tot pacursul creditului, este trecut in ea per acordarii creditului, si mai mut este cesionata bancii in caz de deces.are intradevar si exculderi de la plata in cazx de diferite boli dar nu este cazul la el.deja cei de la banca au facut un pas pentru ca mi-au cerut un document din care sa reiese caua mortii.daca acea polita era incheiata pe un an nu mai imi cereau doc. din care sa vada cauza mortii.
daca acea polita era incheiata pe un an nu mai imi cereau doc. din care sa vada cauza mortii.

Corect. Intrucat pare ca aveti mai mult problema cu asiguratorul decat cu banca o sa mut subiectul in subforumul asigurari.
Soacra e coplatitor la acel credit ? Pt ce anume s-au cheltuit banii ? Va pun aceste intrebari pt ca in cazul in care asiguratorul nu va plati, soacra va putea fi sau nu obligata la plata.
In calitate de mostenitor va plati in limita a ceea ce a mostenit, in calitate de coplatitor daca e, va plati tot, putandu-se indrepta impotriva mostenitorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca titularul unui credit decedeaza si acesta are un codebitor la credit? stavageo stavageo Buna ziua, Socrul meu a decedat anul anul trecut in luna februarie.Era titularul unui credit iar soacra mea era coplatitor.Am fost la banca sa ne interesam ... (vezi toată discuția)
Credit cu titular decedat b21xrd b21xrd Buna ziua, Mai am o nelamurire: socrul meu, care a decedat in luna august 2011, a avut un card de credit care, al momentul decesului avea o descoperire. In ce ... (vezi toată discuția)
Incasare asigurare de viata atmosphere atmosphere care este procedura de recuperare asigurare de viata cu somaj cesionata in favoarea bancii,mentionez ca mama a contractat un credit de nevoi pesonale in anul ... (vezi toată discuția)