avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... credit cu asigurare de viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

credit cu asigurare de viata

o persoana scoate un credit, coplatitor este sotia acestuia , fiind mai tanara (?) se încheie polita de asigurare pe numele acesteia. dupa 2 ani de la data acordarii creditului cei doi divorteaza fara însa a face partajul, ei avand un bun imobil împreuna. la 2 ani de la divort titularul creditului decedeaza. evident ca fiind asigurarea facuta pe coplatitor nu i se acorda de catre asigurator nici o despagubire. Coplatitoarea (fosta sotie) ramane sa achite creditul în continuare?! partajul îl va face cu mestenitorii legali adica parinti si fratele defunctului . ceea ce nu pot eu întelege este acea asigurare facuta pe coplatitor. este legal? adica banca acorda un credit unei persoane neasigurate?
credeti ca o actiune în instanta ar putea face ceva pt aceasta coplatitoare. mentionez ca aceasta nu are nici un venit iar banaca solicita plata ratelor. daca aveti sugestii sau cunostinta despre un caz similar....
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 19:40, 17 Iulie 2011
Am un caz identic cu al doamnei. Credit cu asigurare de viata facuta pe numele coplatitorului. Deci sa inteleg ca in urma decesului imprumutatului, coplatitorul va plati tot? Imi puteti indica legea unde scrie asta va rog
Obligatia de plata a coplatitorului rezulta din clauzele contractului de credit.
Contractul este legea partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare viata incheiata in baza contract de credit underworld underworld Credit de nevoi personale contractat in anul 2007; exista imprumutat, coplatitor si garant. Imprumutatul a decedat in 2008. Coplatitorul s-a dus la societatea ... (vezi toată discuția)
Daca titularul unui credit decedeaza si acesta are un coplatitor,ce se intampla cu creditul? stavageo stavageo Buna ziua, Socrul meu detinea un credit si avdecedat anul trecut.Soacra mea este coplatitorul creditului (a semnat ca si coplatitor pe contractul de ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla in situatia in care titularul unei credit a decedat, iar polita de asigurare a fost incheiata pe numele coplatitorului? sales2012 sales2012 Buna ziua, Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: tatal meu a contractat in anul 2006 un credit de nevoi personale cu polita de asigurare de viata ... (vezi toată discuția)