avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diurna pentru deplasari interne
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diurna pentru deplasari interne

Buna ziua,
Angajatorul meu urmeaza sa ma trimta la o deplasare interna timp de 2 zile, fara cazare(noatea revin in orsaul de domiciliu si plec din nou a doua zi).
V-as ruga sa-mi spuneti care sunt drepturile mele in acest caz? decontare transport, diurna?
Mentionez ca nu detin autoturism personal.

Va multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:04, 26 Aprilie 2012
Aveti dreptul la diurna pe zi legala care este 32.50 lei.
".Conform art. 21 alin. (3) lit. b) din Codul Fiscal (in vigoare de la 1 ianuarie 2007), suma cheltuielilor cu indemnizatia de deplasare acordata salariatilor pentru deplasari in România si in strainatate, este deductibila in limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru institutiile publice.
13/zi * 2,5 "

Si la decontarea transportului cu trenul sau auto.
La delegatie atasati toate documentele justificative sa poate fi inregistrate in contabilitate semnate si aprobate de administrator.
Multumesc pentru aceste lamuriri.
Exista posibilitatea ca angajatorul sa refuze dreptul la diurna? Am auzit discutii cum ca ar fi "o chestiune interna" si nu il priveste pe dumnealui.
Codul Muncii prevede :
art.44 (2) : Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

HG nr.1860/2006:
ART. 9
Persoana aflată în delegare sau detaşare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă primeşte o indemnizaţie zilnică de delegare sau de detaşare de 13 lei, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte şi de autoritatea sau instituţia publică în care îşi desfăşoară activitatea.

ART. 13
Personalul autorităţilor şi instituţiilor publice, delegat sau detaşat de conducerea acestora să îndeplinească anumite sarcini de serviciu în localităţi situate la distanţe mai mari de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă, are dreptul la decontarea cheltuielilor de transport dus-întors .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna srl 2010 cristian_barna cristian_barna Pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, în interesul serviciului, care este suma ce se poate deconta zilnic si unde este reglementat ... (vezi toată discuția)
Diurna minima? oanita28 oanita28 Buna, As dori sa stiu care este diurna minima pe care un salariat al unei companii private o poate primi pt deplasari in tara. Multumesc! (vezi toată discuția)
Indemnizatia de delegare nyusziful nyusziful Buna seara, As avea urmatoarea nelamurire legata de delegare si diurna (indemnizatie de delegare) in tara a unui salariat. Asadar, care este nivelul minim ... (vezi toată discuția)