avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt insarcinata, pot beneficia de indemnizatie pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt insarcinata, pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua!!! Am 20 ani de munca dar din 2010 nu mai sunt angajata iar pana in octombrie 2011 am platit in continuare toate platile ca persoana fizica pana in octombrie 2011 iar sanatatea platesc in continuare.In aceste conditii primesc ajutor ingrijire copil?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:56, 26 Aprilie 2012
1. Indemnizatia pentru CCC se acorda numai daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (concediu medical, concediu de maternitate, eleva sau studenta la zi etc.).

2. - Plata contributiilor si impozitelor nu are relevanta in acest caz.
Eligibile sunt numai veniturile profesionale impozabile, asa cum a spus mai sus.

3. Cititi si OUG 111/2010 (actualizata) privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul crestere copil madalina2015 madalina2015 Daca am lucrat de pe 1.08.2014 pana pe 23.10.2014 si dupa care am mai lucrat incepand cu data de 12.12.2014 si urmeaza sa nasc in luna septembrie, ma incadrez ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil cu stagiu de cotizare 7 luni monicaion monicaion Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul aspect: o persoana incadrata la o societate comerciala cu conventie civila din data de 1 decembrie 2013, urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa beneficiez de indemnizatia de crestere copil? cez177 cez177 Buna ziua! Am si eu o intrebare la calcularea indemnizatie de crestere de copil se iau in calcul veniturile pe ultimele 12 luni lucrate. Problema mea este ... (vezi toată discuția)