avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... O noua sarcina in timpul CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

O noua sarcina in timpul CCC

Buna ziua. Sunt in ccc pana in luna octombrie, iar in luna noiembrie voi naste cel de-al doilea copil. Cum se procedeaza, pot intra direct in concediu prenatal? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:56, 15 Iunie 2012
1. - Dupa ce se termina CCC1 faceti cerere catre angajator de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii.
- Cu data reluarii activitatii prezentati angajatorului certificatul medical pentru concediul de maternitate (sarcina si lauzie).

2. Apoi, pentru a intra in CCC2 procedati la fel ca la CCC1.
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
@ tudorvaleriu

Este adevarat ca inainte de a intra in prenatal (fiind in CCC) trebuie sa lucrez inainte cel putin 4 luni? Multumesc!

[Mesaj editat - Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, contravine Regulamentului de postare.]
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
1. Nu este adevarat.

2. In calculul indemnizatiei pentru concediul de maternitate se iau si lunile in care ati fost in CCC1 cu indemnizatia aferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trec din ccc1 in ccc2? ALINACARSTEA ALINACARSTEA Sunt în CCC pana la 2 ani. Doresc sa mai fac un copil, dar m-ar interesa: 1) daca nasc la o luna .... maxim 2 luni jumate dupa ce primul copil implineste ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea celui de al doilea copil marian_nita72 marian_nita72 buna ziua...sotia mea este in concediul pentru crestere copil ...fetita noastra are 1 an si 6 luni in septembrie ar trebui sa inceapa munca dar de curand am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cel de-al doilea copil adriana007 adriana007 Buna Ziua, Sunt in CCC pana pe 18 iulie 2014 ( din iulie 2012 ), intre timp am ramas insarcinata si data probabila a nasterii va fi la inceputul lui octombrie. ... (vezi toată discuția)