avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce cai de atac am impotriva unei decizii pronuntate de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce cai de atac am impotriva unei decizii pronuntate de Curtea de Apel?

Buna seara ,

Am o decizie nefavorabila, irevocabila de la cutea de apel. In acest caz ce cai de atac mai am?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 14:39, 27 Aprilie 2012
Puteti utiliza caile de atac extraordinare ale contestatiei in anulare sau a revizuirii in cazul in care este indeplinita vreuna dintre conditiile cerute de lege privind exercitarea acestora.
In cazul in care drepturile si libertatile dvs., protejate de CE, au fost incalcate, asa cum bine subliniaza dl.av. Grigoriu, aveti un termen de 6 luni pentru a sesiza CEDO.

Atentie!!: acest termen se scurge de la data la care ati luat la cunostinta de hotararea definitiva si irevocabila a instantelor interne si NU de la data respingerii cererii a altor cai de atac extraordinar.
Stimati forumiști,
mai ales d-le @suspectu, față de nelămuririle dvs,

1. Evident că CEDO este necesar a fi învestită doar la epuizarea căilor interne de atac - în speță, decizia irevocabilă;

2. Totuși, această condiție - aplicând principiile logicii - este o condiție necesară, dar nu și suficientă.

Condițiile cerute de CEDO, pentru admisibilitate sunt toate cele prevăzute de Articolele 34 și 35 ale Convenției. Remarcăm, deci, textul Articolului 34, care prevede:se pretind victime ale unei încălcări de către una dintre Înaltele Părţi contractante a drepturilor recunoscute în convenţie sau în protocoalele sale.

Astfel, nesocotind cerința încălcării drepturilor și libertăților, apare cea mai frecventă greșeală a justițiabilului: învestirea Curții Europene cu judecarea unui caz fourth instance, în loc de constatarea încălcării drepturilor și libertăților sus-amintite.

Cu stimă.
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2012
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

cedo - procedura pentru actiune adiadiadi adiadiadi Curtea de apel mi-a respins recursul pentru o actiune avand ca obiect comunicarea de informatii publice - Legea 544. Ce pasi trebuie urmati pentru a depune ... (vezi toată discuția)
Etapele unui proces? ContSters208719 ContSters208719 Care e etapa urmatoare de atac dupa ce am trecut de Curtea de apel si mi s-a dat o sentinta irevocabila? Mai departe ce pot face ca nu sunt multumita de ... (vezi toată discuția)
C e d o gabriela8 gabriela8 In situatia in care sunt nemultumita de decizia Curtii de Apel in cazul unui litigiu de munca, exista vreo sansa ca o eventuala cerere a mea adresata CEDO sa ... (vezi toată discuția)