avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martor in proces - afin
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Martor in proces - afin

Buna ziua si multumesc tuturor celor care pot sa-mi dea o informatie.
Sunt in proces de deschidere a succesiunii fratelui decedat si a tatalui decedat .Am ajuns sa prezentam martorii si nu stiu daca unul din martorii lor este AFIN cu cei doi frati care sunt in proces (adica nu are dreptul conform legii sa fie martor datorita gradului de rudenie)Acest martor este sotul surorii sotiei fratelui meu -()este cumnat cu el ,cu care sunt in proces.Rog urgent informatii de specialitate fiindca am citit pe net dar mi se pare foarte incalcit pentru mine care nu ma pricep . Multumesc inca o data tuturor. Vioric
Cel mai recent răspuns: vioric , utilizator 13:53, 27 Aprilie 2012
vioric a scris:

sotul surorii sotiei fratelui meu -()este cumnat cu el


O fi el cumnat ...in limbajul nostru comun de bautori la nunti, botezuri si inmormantari. :)

Dar juridic vorbind NU este afin cu fratele dvs.

Afinitatea este legatura dintre un sot (in speta fratele dvs) si rudele celuilalt sot (in speta rudele sotiei fratelui dvs.)

Exista afinitate intre fratele dvs. si sora sotiei lui (pentru ca sotia lui si sora acesteia sunt rude.).
Dar nu exista afinitate intre fratele dvs. si sotul surorii sotiei lui (pentru ca sotia fratelui si cumnatul ei nu sunt rude, sunt afini) Afinitate exista doar intre sotia fratelui si sotul surorii ei. Atat. Nu exista mai departe afinitate intre sotul surorii sotiei fratelui si fratele dvs.

Sotii nu sunt rude. (sunt soti).

Sper ca m-am exprimat mai putin incalcit decat ati gasit prin alte parti. Daca nu, spuneti-mi unde ar fi nelamurirea si incerc sa va lamuresc.
Pentru mine (ca jurist), afinitatea este banala si exact din pricina asta devine foarte greu de ..."tradus" (de explicat)
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2012
romascanu, moderator
Multumesc mult de tot.Este mai greu pentru cei de rand care se lovesc pentru prima data de aceste lucruri,si pe langa acestea fiind in proces nu mai au starea necesara sa inteleaga unele lucruri.Tocmai de aceea apelam la informatiile dumneavoastra .Multumesc mult si sa aveti zile senine in viata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gradul de rudenie ContSters40598 ContSters40598 Ce grad de rudienie are sora bunicii mele? Gradul III de rudenie? Hmmm..am cam uitat cum e cu astea..si ma doare tare la audirea unor martori! Multam!:coffee: (vezi toată discuția)
Afini de gradul ii Emil P Emil P Buna ziua! Va rog sa-mi transmiteti daca eu sunt afin sau ruda pana la gradul II inclusiv cu sotia fratelui sotiei mele. De asemenea ma intereseaza ... (vezi toată discuția)
Este corecta eliminarea martorului pe motiv de afinitate ? stroe maqrcel stroe maqrcel Am un proces de contestare a unui act de intretinere si martorul principal a fost respins pe motiv de rudenie prin afinitate.Gradul ar fi: eu(nepotul ... (vezi toată discuția)