Ma poate ajuta cineva va rog. Am un client care are un magazin second hand si are posibilitatea de a aduce marfa din Germania, dar nu va avea factura. Mi-a spus cineva de la garda financiara ca poate sa faca un proces verbal pentru marfa asta, sa ataseze cmr-ul de transport si certificatul de dezinfectie si pe baza asta se poate inregistra in contabilitate. Bineinteles se va face receptie. Ati avut asa caz?
Banuiesc ca nu este vorba de un act de caritate, ceea ce inseamna ca, daca aveti in actul constitutiv cod CAEN pt. consignatie, bunurile le puteti prelua cu borderou tip. Daca nu aveti acel cod trecut in actul constitutiv, puteti incheia un contract de v-c (intre respectivul si firma), in baza caruia achizitionati acele bunuri si platiti contravaloarea lor. Cu marfa astfel intrata va incarcati gestiunea, etc...
Marfa este luata cred din containerele alea de pe strada si aduse de fratele patronului in Romania. Nu am cu cine sa fac contract. Societatea este o microintreprindere infiintata acuma in aprilie. As vrea un temei legal daca se poate. Mai exact mi s-a spus de persoana de la garda ca pot sa trec in proces verbal ca a vut loc o curatenie de primvara sau vara si asa mai departe, dc am cmr de transport si cert de dezinfectie si dezinsectie pot sa fac receptie. Dar sincer e prima data cand aud asa ceva
Cmr
Adeee3
Buna ziua!
Ma ajutati cu niste explicatii? Din 2012 am auzit ca CMR-ul se foloseste si pe plan intern nu doar international, deci inlocuieste foaia de ... (vezi toată discuția)