avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Perturbarea linistii publice
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Perturbarea linistii publice

buna ziua,

Am o problema cu vecinii . de curand m-am mutat inapoi la tara intr-un sat aproape de Bucuresti insa nu imi pot gasii linistea mult cautata.
in fata casei este un lot de pamant pe care vecinul a ales sa il faca "garaj" pentru tractoare si de atunci nu mai pot sta in curte de fum,uruit continuu si injuraturile mecanicilor.
am incercat de nenumarate ori sa il fac sa inteleaga ca este de bun simt sa le mute mai in spate intre gradini unde nu ar deranja pe nimeni insa nu am fost luat in seama mi s-a explicat ca "nu scrie in nicio lege ca nu isi poate tine utilajele acolo"
va rog sa imi spuneti daca din punct de vedere legal exista vreo posibilitate sa pot sta in liniste in proprietatea mea.
Legea nr 61/1991 republicata
Art. 3. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
25) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;

Sesizati oficial autoritatea de politie locala,pentru constatare si eventual aplicarea de sanctiuni legal prevazute
Incercati sa sesizati Politia telefonic sau printr-o plangere,ar putea sa i amendeze conf. Legii 61/1991
art.3,alin.25
"tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;"
Cuantumul amenzii se situeaza intre 200 si 1000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini galagiosi di nesimtiti cris_cd cris_cd Buna seara.Am o problema cu niste vecini galagiosi.Sunt la tara, la casa, si ei stau la 3 metri distanta de mine.Si-au deschis un magazin si ca sa atraga ... (vezi toată discuția)
Confuzie legata de art 28 din legea 61/1991. Ana 26 Ana 26 Situatia a devenit insuportabila cu vecinii care ma trezesc in bubuituri in tavan si muzica insuportabila.Problema este ca asta se intampla zilnic de la ora ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre tulburarea linistii publice stc1 stc1 Buna ziua! De curand, vecinul de sub mine a devenit din ce in ce mai pretrecaret. Dimineata, seara, luni, marti, duminica...Ziua si ora sunt irelevante. ... (vezi toată discuția)