avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daca merg la psihiatru,este in avantajul lor?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daca merg la psihiatru,este in avantajul lor?

Eu sunt o mama careia ia murit intrun accident, singurul copil in varsta 20 de ani.eu m-am izolat de toti,doar la servici m-am implicat,am avansat,dar acasa sunt mama,restul va imaginati,desi au trecut 4 ani,eu sufar ca in prima zi.nu suport pe nimeni,nu suport sarbatorile,nu suport pomenile,unii dintre apropiati asteapta ajutor financiar de la mine desi ei nu fac niciun fel de economii si ma acuza ca sunt egoista si ca nu-i ajut si insista ca eu sa merg la psihiatru.Psihoterapie am facut,am ajuns pana aici,dar mai mult nu pot si cred ca nu doresc.nu suport sa fiu in preajma celor care il cunosteau,il indrageau,nu-mi pot explica,este dureros,sufar mai mult in preajma lor.o vizita la psihiatru ar putea sa se foloseasca ei de acest lucru ca sa ma declare bolnava ?ar putea mai tarziu sa ma declare inapta?si sa fiu deposedata de bunurile noastre ?Am 45 de ani,sotul 53.Ei insista sa merg la psihiatru ,nu la psiholog.Va rog sa-mi raspundeti daca stiti astfel de cazuri.
Va multumesc si va imbratisez cu drag
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 17:32, 27 Aprilie 2012
Punerea sub interdictie a dvs. poate fi dispusa numai printr-o hotarare judecatoreasca pronuntata in urma unui proces in cadrul caruia se administreaza probe precum: expertiza psihiatrica, audiere martori si implicit audierea persoanei a carei punere sub interdictie s-a solicitat.
Asadar, simpla vizita a dvs. la un medic de specialitate psiholog sau psihiatru nu face doavada lipsei de discernamant a dvs., necesara punerii sub interdictie, conform celor mai sus expuse.
Intr-o situatie dificila ca a dvs. poate este chiar recomandat sa aveti un ajutor de specialitate.

Stimata doamna,

Avand in vedere pierderea majora suferita, numai dvs. sunteti in masura sa luptati cu durerea cronicizata deja, pentru a nu ii face sa sufere pe cei dragi, ramasi alaturi. Nu trebuie sa mergeti la psihiatru, pentru ca medicii in general prefera tratatarea medicamentoasa a anxietatii prelungite sau stresului post-traumatic si astfel nici nu ajungeti sa primiti un diagnostic de care sa va temeti ca ar putea fi folosit de familie si in alte scopuri.
Ar fi recomandat un psiholog care va poate asculta si respecta convingerile personale, ajutandu-va sa va adaptati la pierderea suferita.

Dorinta dvs. de izolare trebuie "tratata" prin alte modalitati de exprimare, cum ar fi: discutii cu persoane neutre, acceptarea consolarii din partea familiei, scris, activitati culturale (carte, muzica, teatru), exercitii fizice, etc.
Faptul ca ati continuat sa va mentineti activitatile zilnice, cel putind in privinta activitatii profesionale, este un indiciu ca desi suferiti in ritmul dvs. aveti totusi acest sentiment de siguranta ca si plasa de suport. Adaptarea la pierderea majora nu insemna ca activitatile respective sunt menite sa inlocuiasca pierderea suferita ci dar sa va ajute sa continuati "capitolul de viata" de dupa eveniment.

Condoleante
Condoleante, doamna.
Si eu va recomand sa mergeti la un psiholog bun; va recomand acest lucru, fiindca o colega, cu multe probleme grave familiare(mama Alzheimer, dificultati financiare) a mers recent la psiholog, pentru mama sa si psiholoaga a vorbit cu ea, cu colega, si mi-a spus ca acea discutie i-a facut mult bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O problema delicata vetx vetx am o prietena ce se gaseste intr-o situatie delicata...talal ei a suferit o operatie pe creier acum 2 ani si a ramas cu anumite sechele...desi nu are voie sa ... (vezi toată discuția)
Diagnostic de boala psihica pus gresit si expertiza medico-legala cu verdict discernamant diminuat, cum scap de efectele lor juridice Future Future Am o bunica a carei interes e sa profite de mine pentru a lua bani de la stat. Sunt in stare de soc sa aflu ce a fost in stare sa faca fara stirea mea si am ... (vezi toată discuția)
Dreptul pacientului de a refuza un tratament. Felix B Felix B Buna ziua. Iata situatia, In 2004, in urma unei diagnosticari FARA CONSULTATIE, un medic psihiatru mi-a aplicat diagnosticul de Schizofrenie Paranoida si, ... (vezi toată discuția)