avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... La cate zile de concediu medical are dreptul o femeie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

La cate zile de concediu medical are dreptul o femeie insarcinata?

As vrea sa stiu la cate zile de concediu medical are dreptul o femeie insarcinata in afara de cele dupa nastere(de lauzie)?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 18:58, 27 Aprilie 2012
Aveti dreptul la 126 zile total(inclusiv lehuzie).
Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcină şi lăuzie pe o perioadă de 126 de zile calendaristice, perioadă în care beneficiază de indemnizaţie de maternitate. Concediul pentru sarcină se acordă pe o perioadă de 63 de zile înainte de naştere, iar concediul pentru lăuzie pe o perioadă de 63 de zile după naştere. Concediile pentru sarcină şi lăuzie se pot compensa între ele, în funcţie de recomandarea medicului şi de opţiunea persoanei beneficiare, în aşa fel încât durata minimă obligatorie a concediului de lăuzie să fie de 42 de zile calendaristice.
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2012
ContSters136493, utilizator
@ crysstyle

Mai aveti dreptul la 84 de zile de concediu prenatal , daca cel posnatal va fi de 42 de zile - minimum cat prevede legea pentru a intra in CCC.
Nu este obligatoriu sa se acorde 84 de zile prenatal si de altfel nici nu se acorda decat in cazuri in care este o sarcina cu probleme iar medicul considera absolut necesar.
Concediul prenatal se acorda de regula abia incepand cu luna a 7 a de sarcina.(a 6a pt. persoane cu handicap)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu sarcina si lauzie oanabitta oanabitta Buna ziua am citit undeva astfel concediu de sarcina este de 63 zile calendaristice si 63 de zile cel de lauzie . Ce ma intereseaza pe mine daca pot acumula ... (vezi toată discuția)
Concediul pt. sarcina si lauzie tudorache_alyna tudorache_alyna Buna seara, imi poate spune cineva daca s-a modificat ceva referitor la concediul pt. sarcina si lauzie de 126 zile calendaristice? Din ceea ce stiam eu ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal PetrutRoxana PetrutRoxana Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti referitor la distributia celor 126 de zile pentru concediu prenatal....m-am informat si legea spune clar prin OG 158/2005 ... (vezi toată discuția)