avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot cere daune materiale si morale in acest caz?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot cere daune materiale si morale in acest caz?

Buna stimati avocati!

Doresc sa aflu daca pot solicita daune materiale si morale, pentru o problema care se intinde deja de multi ani de zile, si imi consuma enorm de multa energie si multe resurse financiare.

Fara a intra in detalii prea mult, un individ sa zicem Vasile, a incercat sa ma impiedice de la bun inceput sa:

1. Construiesc o casa
2. Sa o racordez la utilitati
3. Sa am acces la ea

Mentionez ca am acte legale si totul este in regula, ca sa trecem peste asta. Am drept de servitute pana la teren, am obtinut avizele necesare de la institutiile publice pentru constructie si racordare la curent electric. Am construit in cele din urma, trecand prin multe piedici si amenintari si santaj, casa la rosu. Plangeri penale peste plangeri penale, etc. Nu intru in detalii, oricum individul e un nesimtit, care are alaturi de noi construit un cartier de vile, iar el e reprezentant al firmei straine.

Pentru a putea face urmatorul pas avem nevoie sa ne racordam la curent. Am fost pus in situatia de a cumpara un generator pentru a construi la rosu, dar acum avem nevoie practic de a duce casa de la rosu, la cheie, si a o inchiria, ori demara o afacere, ori a ne muta in ea. (ideea in care a fost si construita)

Individul V solicita sume imense de bani de la bun inceput - fara chitante, sau justificare. Asadar am apelat direct la Eon. Acestia ne-au racordat pe un stalp al lui, el a taiat firul. Eon au dat aviz cum ca individul nu mai are nici un drept asupra retelei. Insa nu au mers mai departe. In acel moment am apelat la ANRE sa intervina si Eon sa ne dea alte solutii.

Ok, ne-am asumat aceasta cheltuiala si am adus curent de la un alt vecin - asta fiind una din solutiile pe care le-am prezentat noi celor de la Eon (nu stiu daca au rea vointa sau nu merge compania cum trebuie, in fine). Am platit acelui vecin, conform legii, parte din investitia lui in retea, si apoi ne-am racordat.

Nu ne-am racordat pur si simplu. V. a oprit intr-o prima faza echipa care facea lucrarea, a amenintant muncitorii ca da foc la utilaje, si a blocat drumul unde aveam servitute cu masini, ca sa nu se poata efectua lucrarea. Oamenii nu au avut ce face, si au renuntat.

A doua oara cand am mers, am mers de dimineata, si asta i-a luat prin surprindere - nu erau acolo sa ne impiedice, cum au facut-o prima data. La fel V. a venit si cu un alt vecin din zona, de etnie rroma. V. l-a lovit pe tatal meu in cap cu o caramida direct - practic a venit cu ea in mana si s-a dus direct la tatal meu, care se ocupa de lucrare ca inginer constructor, iar celalalt ameninta cu pistolul. Membrii familiei mele care erau de fata, l-au prins pe V. care a incercat sa fuga, si l-au imobilizat pana a venit politia, care din nou, nu a facut nimic. In momentul de fata avem deschis un proces impotriva lui V. pentru tentativa de omor. El l-a randul lui m-a acuzat (deci el, cel care face toate aceste probleme) de denigrare si defaimare, si cere sute de mii de EUR pretentii. Eu intr-adevar am mers la ziar si chiar la televiziune pe parcursul acestor ani, pentru ca Politia, pur si simplu nu a intervenit. Unul din chiriasii lui V este un interlop din Iasi (probabil de asta, nu stiu). Insa ceea ce s-a scris si publicat este corect si demonstrabil, scopul meu fiind de a ne proteja de acesti indivizi care actioneaza ca si cum ar avea politia la degetul mic.

Lucrarea de racordare a fost efectuata in cele din urma, dar dupa o saptamana, V. (avem martor caruia i s-a povestit chiar de cel care facut fapta) a pus unul din oamenii lui sai sa taie lucrarea - repet, realizata corect si cu acte in regula. Am facut o plangere penala, pentru ca nu-i asa, trebuie dovedit ca el a facut-o - dar iar Politia nu isi face datoria cum ne-am astepta. Individul neaga ca au taiat ei firul, ca si cum nu este evident. (taierea prima data, blocarea noii solutii, lovirea tatalui meu si amenintarea cu pistolul, realizarea unei plangeri penale impotriva Eon pentru ca ne-au dat solutia asta dupa ce am fost racordati. El crede ca am fi procedat ilegal in vreun fel, ori cu spaga, ori stiu eu cum, pentru a ne racorda.

Cu alte cuvinte, banii investiti in lucrare (taxa la vecin, lucrarea in sine, materialele), faptul ca nu putem continua lucrarea, dar si tot stresul, noptile nedormite, drumurile si timpul pierdut pentru rezolvarea problemelor, faptul ca nu pot finaliza si folosi vila - nu constituie motive suficiente pentru a incepe un proces, eu ca proprietar al casei si lucrarii de racordare - fata de individul asta? Nu exista legi care sa impiedice lucrurile de genul asta sa se intample, iar cand se intampla, sa pot solicita daune reale pentru pierderi reale?

Mentionez ca procesul pentru tentativa de omor, si cel in care el ma acuza pe mine pentru defaimare sunt in progres. Cel itentat de noi are ca parte civila pe tatal meu. (ironic aici, cum cei cu ceafa lata si golanii, cei care santajeaza si fura, incep procese pentru ca ii lezezi moral daca ii faci hoti - dar daca asta e legea..)

Mentionez ca sunt dispus sa merg financiar si moral pana la capat. Consider aceasta lucrare ca si potentiala investitie, iar in momentul de fata pierd bani in fiecare zi in care casa nu este folosita. (in jur de 1500 - 2000 EUR pe luna de ex. pentru a o inchiria)

Eu pot intra in mult mai multe detalii, daca este nevoie. Doar intrebati si raspund.

Multumesc anticipat pentru orice idee trimiteti. Lucrurile sunt foarte grave, si ma tem pentru siguranta mea si a familiei mele.

Multumesc,
Andrei P.
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2012
andreipotorac, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreipotorac , utilizator 15:48, 29 Aprilie 2012
dosarul incare dvs(tatal dvs) ati facut plangerea pt tentativa de omor este la Parchet sau in Instanta?
In momentul de fata s-au terminat de audiat toti martorii, si cred ca urmeaza sa mearga de la politie mai departe. Cei 2 au o poveste diferita (evident), dar muncitorii care realizau lucrarea pentru Eon, cei din familia mea, si oamenii care erau de fata in momentul lucrarii, au povestit exact ce s-a intamplat.

Ca au scos pistolul au recunoscut. Ca au incercat sa ne impiedice si inainte au recunoscut. In schimb povestea lor e ca oamenii i-ar fi atacat pe ei. Toti erau acolo pentru lucrare. Ma rog, vom vedea cursul proiectului atunci cand incepe.
andreipotorac a scris:

vom vedea cursul proiectului atunci cand incepe.

Probabil ati avut in intentie sa va referiti la cursul procesului...
Da, al procesului. Dar eu intrebam de un proces diferit, prin care sa solicit daune pentru toate aceste probleme.

Offtopic: am multe proiecte in lucru, cred ca de asta am scris gresit.
puteti cere prejudiciu material si daune morale in cadrul procesului penal pana la primul termen de judecata.Pt asta trebuie sa va prezentati la tribunal cand veti fi citati!Un proces civil separat va costa taxa de timbru la valoare, si avocat ...cred ca mai bine asteptati sa ajunga in instanta penalul.=D>

Alte discuții în legătură

Despagubiri si pedeapsa pentru agresiune andreipotorac andreipotorac Buna tuturor, Voi incerca sa fiu scurt. Individul IEV, reprezentant al unei firme grecesti care a construit un cartier de vile in Iasi - caine de paza, ... (vezi toată discuția)
Acuzatii false + amenintarea cu moarte si lovire PrunaA PrunaA Buna ziua! Scriu si eu in cautarea unor sfaturi si informatii utile, avand in vedere ca nu prea sunt \"in tema\"cu unele notiuni si procesuri. Poveste pe ... (vezi toată discuția)
Posibilă hărțuire florinm. florinm. Bun găsit. Am următoarea problemă: în urma unor disensiuni cu un vecin, legate de ocuparea abuzivă de către acesta a unei uscătorii care este ... (vezi toată discuția)