avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatii false + amenintarea cu moarte si lovire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatii false + amenintarea cu moarte si lovire

Buna ziua!
Scriu si eu in cautarea unor sfaturi si informatii utile, avand in vedere ca nu prea sunt "in tema"cu unele notiuni si procesuri.
Poveste pe scurt este asa:
Parintii mei sunt destul in varsta si au unele conflicte cu vechii, atat cei din stanga, cat si cei din dreapta.
Sunt amenintati constant cu moartea, lovire, incendire de bunuri, atat direct cat si pe la alte persoane, defaimati, jigniti.
*vechii din dreapta sunt chiar sora mea si noul ei sot, cu care parintii mei nu sunt de acord, el are si probleme psihice si antecedente penale, probleme cu alcoolul si implicat in numeroase batai, furturi etc.
*vecinii din stanga sunt practic genul de oameni care nu au o ocupatie. Sotul are de asemenea probleme psihice si este constant reclamat de sotie la politie pentru batai, scandaluri. Este impatimit al alcoolului, nu tocmai genul de om de baza.
Ideea esentiala aici, ca tot am facut aceste precizari, este ca in primavara, tatal meu se afla la poarta, in timp ce ambii vecini eraul la cel din drepta. La un moment dat au inceput cu injurii si amenintari, iar cel din stanga chiar a luat un bolovan in mana si a venit inspre poarta noastra ca il loveste in cap cu el, era si in stare de ebrietate si il incurajau si ceilalti.
Tatal meu a intrat in curte fara sa se implice, mama fiind martora.
Problema e ca dupa ceva timp, la poarta a venit politia ca tatal meu l ar fi batut. L-a luat salvarea, l-a internat. Ceilalti vecini s au pus martori si au initiat o plangere.
La medicina legala nu s-a putut stabili cauza.
El are si o tija metalica in femur de la un accident mai vechi (cazut pe strada beat). Concluziile ar fi ca fie a fost trantit. Lovit de masina, dar vanatai nu prezenta.
In acest moment, parintii meu sunt terorizati, speriati, stresati. Nu isi permit sa isi ia un avocat sau sa plateasca pentru contraexpertiza medico-legala demarata de cel "vatamat", nu prea stiu ce presupune acest proces..
Politia de acolo nu prea face nimic, mai mult, cand parintii meu au sesizat anterior o tentativa de lovire, deranjarea linistii publice, amenintari si astfel de acte, au fost luati la rost de politie si amenintati cu ameni ca i-au deranjat, dar masuri concrete nu s-au luat..
Aveti ideea ce masuri pot lua si parintii mei in acest sens? In principal pentru acuzatie de loviri? Avand in vedere ca in esenta declaratia lor e falsa, a fost si schimbata de cateva ori, iar vecinul "vatamat" a mai fost agresat in trecut de celalalt vecin si fartele sau?

Multumesc pentru orice sfat util!
Singurul sfat util este să angajați un av specializat în drept penal din zona respectiva care să puna presiune,să urmărească soluționarea plangerilor la politie,să facă memorii la parchet si igp,care sa i învete pe părinții dvs ce fel de plângeri sa faca etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De câteva luni vecinii de curte au început sa strige amenințări ... IonutAciu IonutAciu De câteva luni vecinii de curte au început sa strige amenințări și injurii - zilnic - la adresa mea și a familiei. Poliția locală ma sfătuiește sa ii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am o problema cu vecinul de vis a vis care din nefericire ... Madamari512 Madamari512 Bună ziua! Am o problema cu vecinul de vis a vis care din nefericire este unchiul tatălui meu. Astăzi, când ai mei voiau sa între în curte, din senin, ... (vezi toată discuția)
Caine fara botnita + amenintari asupra familiei Catalin10q Catalin10q Buna seara, Am o mare problema cu niste vecini. Stam la curte iar acesti vecini au un caine de talie medie sa zic asa pe care il plimba constant doar in ... (vezi toată discuția)