Buna tuturor,
Voi incerca sa fiu scurt. Individul IEV, reprezentant al unei firme grecesti care a construit un cartier de vile in Iasi - caine de paza, ameninta si santajeaza pe toata lumea din apropierea complexului lor de 6 vile, din care au vandut 0, in speranta ca va reusi sa scoata niste bani de la oameni simpli si cu bun simt. #-o
Recent, am obtinut drept de servitute si uz pentru utilitati de la dl D. - politist, proprietarul unei cote indivize a unui drum alaturat acestor vile, precum si drept de racordare la contorul platit de dl. D de pe proprietatea sa, contra unor sume de bani la care am cazut de comun acord.
Fiind trimisa o echipa de catre firma de energie, IEV si un alt individ au iesit in strada si au blocat cu masinile locul unde trebuia sa se desfasoare sapaturile pentru racordare, pentru ca am refuzat sa ii platim acestuia suma de 6500 EUR pretinsa de el ca sa isi dea acordul (acord ce nu este necesar) sa ne racordam. Pusi in imposibilitatea de a efectua lucrarea, si amenintati ca li se da foc la excavator, cei trimisi de catre firma de energie au plecat. :O
Peste cateva zile, s-au prezentat la fata locului mai multi membri ai familiei mele si au pozitionat masinile in asa fel incat sa nu mai poata cei doi indivizi (IEV si SL) sa blocheze drumurile pe care avem drept de servitute de trecere si uz pentru utilitati.
Cei doi indivizi au aparut imediat ce a venit o noua echipa de muncitori, si au inceput sa tipe la noi si la oamenii care efectuau lucrarea sa luam masinile ca sa poata trece ei (si sa blocheze iar). SL a scos un pistol si a inceput sa ii ameninte pe cei veniti sa supravegheze lucrarile (membrii familiei mele), iar IEV a venit direct cu o caramida in mana, si a mers tinta la tatal meu si l-a lovit in cap, iar tatal meu a cazut intr-un sant :(( tinandu-se de IEV (a cazut si el). Apoi IEV a fugit incercand sa scape. Acesta nu si-a dat seama ca oamenii care sunt prezenti de data asta nu sunt toti muncitori, ci parte din familia mea. Acestia au fugit dupa el si l-au prins si imobilizat pana la sosirea politiei si a ambulantei. Individul cu arma s-a retras si a ascuns pistolul in buzunar, incercand ulterior sa isi motiveze fapta fara rost (el insusi fiind santajat de IEV, acum a ajuns sa se alieze cu acesta pentru a putea sa aiba acces la energie).
Mentionez ca acestea nu sunt singurele dati cand am avut probleme cu acest individ, si in ultimul an i-am mai facut si alte plangeri la politie, dar mi-am propus sa povestesc doar aceasta speta acum, pentru ca s-a ajuns atat de departe.
Doresc sa stiu ce despagubiri putem cere acestor indivizi, si daca faptele pe care le-au facut ne permit sa ii trimitem in inchisoare. X-(
1. I se poate cere ridicarea permisului de port arma individului care o foloseste pentru a ameninta?
2. Se poate ajunge la pedeapsa cu inchisoarea pentru individul care a incercat sa il omoare pe tatal meu, prin lovitura cu cantul unei caramizi in cap? (a necesitat spitalizare, si asteptam certificatul medico-legal pentru a afla cate zile de tratament vor fi necesare)
3. Putem cere despagubiri materiale si morale ambilor indivizi?
4. Putem cere ca acestia sa primeasca o restrictie de a se apropia de noi? Este pedeapsa de inchisoare cu suspendare o optiune?
Mentionez ca in zona respectiva e un intreg cuib de viespii, de 4-5 indivizi, unii cu ceafa lata, care fac probleme tututor celorlalti cetateni, printre care suntem si noi.
Cel mai recent răspuns:
andreipotorac , utilizator
19:59, 12 Noiembrie 2011