avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovirea...?????
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovirea...?????

Buna ziua! Am si eu o problema: anul trecut, in timp ce eu si sotul meu ne pregateam sa plecam cu masina care se afla in curtea personala (fiind foarte grabiti) am constatat ca masina unui "vecin" se afla parcata in fata portii noastre, cum dealtfel se aflase de multe ori pana in acel moment. Mentionez ca pe poarta dubla exista un semn cu "Atentie garaj!" dar si faptul ca acel individ era in deplina cunostinta de cauza ca in curte se afla o masina care este frecvent folosita. Nu o data l-am rugat sa nu mai parcheze in fata portii in primul rand legislatia nu permite acest lucru si in al doilea rand s-a intamplat de multe ori sa fim nevoiti sa amanam plecarea sau sa plecam pe jos pentru ca masina acestuia blocase iesirea din curte. Frustrati fiind, am deschis poarta, sotul meu a inaintat putin cu masina pt a arata ca se doreste iesirea din curte si a claxonat ca individul sa vina si sa deblocheze intrarea. Acesta a venit foarte nervos spunand ca stim unde sa il gasim daca avem nevoie de el etc. si dupa un scurt schimb de replici a deschis portiera masinii proprii mai mult decat necesar, lovind puternic si intentionat bara masinii noastre. Sotul meu a incercat sa coboare din masina pt a vedea daunele, dar locul era prea stramt asa ca a intrat cu masina inapoi in curte. Au urmat o serie de injurii adresate la care si sotul meu a raspuns. Individul este un om influent i-a precizat sotului ca nu stie cu cine se pune. Mentionez ca individul este foarte agresiv. Sotul meu a ramas langa masina insa individul a intrat in curtea noastra privata, s-a urcat de mai multe ori pe masina noastra incercand sa ajunga la sotul meu, si eu incercand sa il opresc. La un moment dat a reusit sa ajunga langa sotul meu avand intentia de a-l lovi. Pentru a se apara, sotul meu a apelat la un bat din plastic pe care il foloseam pentru a prelungi curatatorul de gheata pentru parbriz. A incercat sa evite o lovitura a individului, insa din greseala l-a nimerit pe acesta cu batul in cap. Individul a ramas pe loc iar sotul meu a fugit in casa pt a suna la politie. Intre timp la fata locului s-au mai adunat cateva persoane (pana acum fusesem doar eu, sotul si individul). Dupa cateva minute indiviul a iesit afara si a scos din masina lui un pistol, cu care a intrat in casa noastra, trecand prin hol si ajungand in bucatarie, sugerand ca el rezolva cu arma nu cu pumnul. La intrarea in casa mi-a lovit cainele cu piciorul in cap. Tatal sotului meu (care iesise afara intre timp) si eu l-am scos afara din casa. Apoi el i-a spus mamei sotului meu ca il va omori cand il prinde. L-am rugat pe un alt vecin sa mearga cu individul la urgenta. Apoi a aparut politia pe care o chemase sotul meu. Am depus plangere la sediul politiei iar mai tarziu o echipa a venit pentru a lua declaratii si face poze masinii noastre zgariate pe capota. Pentru ca asteptam musafiri in acea zi, am sters urmele de sange lasate de individ pe usa noastra, pe jos si in casa pe pereti, insa le-am facut poze. Am incercat sa ne impacam insa individul i-a cerut sotului meu bani, spunand ca e influent si are avocat si ca pentru lovire se da si inchisoare etc.
Acum, dupa un an sotul a primit citatie la tribunal pentru art. 180 c Lovirea...in calitate de inculpat intr-un proces penal. Noi suntem de un an in afara tarii, unul dintre motive fiind si amenintarile individului.
Intrebarea mea este ce se poate intampla si daca sotul meu poate iesi cumva vinovat din asta....
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: arwen , utilizator 19:20, 15 Decembrie 2009
:O Pai si faptul ca el a savarsit infractiunea de violare de domiciliu in forma agravata, ce s-a intamplat?
Ati ramas dvs. cu lovirea? Cate zile de ingrijire are individul?
Nu stiu exact cate zile de ingrijire are, stiu doar ca in acea zi a mers la spital unde a fost cusuta rana si nu a necesitat ingrijiri suplimentare. Din cate am inteles are certificat medico-legal insa nu stiu detalii exacte cu ce este scris pe acesta. De asemenea cred ca a facut tomografie insa nu cred ca la inicatiile medicului ci din proprie initiativa sau probabil sa il aiba cu ceva la mana pe sotul meu. Plangerea noastra a fost integistrata sub titlul de "Amenintare si distrugere de bunuri" insa in declaratie am specificat si faptul ca a intrat in domiciliul nostru. Politistii nu au mentionat nimic de violare de domiciliu, iar problema e ca nu am mai avut nicodata de a face cu politia si mai ales cu astfel de situatii si de aceea nu am stiut cum sa procedam si ce sa cerem. De asemenea nu inteleg motivul pentru care plagnerea acestuia a fost inaintata in instanta prima, deocarece sotul meu a fost cel care a chemat politia si a facut plangere chiar dupa eveniment (individul a facut dupa 2 zile daca nu ma insel). Dupa cum am spus, este un om influent si de asemenea cadru militar si ne-a sugerat ca are avocat si ca poate sa rezolve cazul in favoarea sa...
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2009
arwen, utilizator
Chiar nu v-ati ocupat deloc de drepturile dvs. Ar trebui sa imputerniciti pe cineva care sa vada dosarul la instanta si sa va lamuriti.
Trebuie sa aduceti neaparat martori care pot spune ca a intrat la dvs. in casa cu o arma.
Este adevarat ca nu ne-am prea ocupat insa acest lucru s-a intamplat deoarece am sperat la o "impacare" pentru ca nu am dorit sa ne plimbam pe la tribunale, desi nu suntem vinovati cu nimic.
P.S. Ca si martori care au declarat ca au vazut clar pistolul sunt eu si tatal sotului meu (eu nu am fost citata la proces ca si martor si nici socrul meu). Ar mai fi persoane insa nu cred ca au dat declaratii pe motivul ca "s-au uitat in alta parte", iar cel care stiu sigur ca a vazut pistolul este ruda cu individul, si nu cred ca o sa declare...

Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2009
arwen, utilizator
De asemenea cazul individului a fost inregistrata sub titlul "Lovirea" deci cred ca nu a necesitat multe zile de ingrijire (de fapt ziua aceea si ziua in care s-au scos atele cred).

Alte discuții în legătură

Despagubiri si pedeapsa pentru agresiune andreipotorac andreipotorac Buna tuturor, Voi incerca sa fiu scurt. Individul IEV, reprezentant al unei firme grecesti care a construit un cartier de vile in Iasi - caine de paza, ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu sau lovire sau alte violente? va salut cu ... Georgian S Georgian S Violare de domiciliu sau Lovire sau alte violente? Va salut cu respect si va multumesc anticipat pt ajutorul dvs. Am si eu o cauza pe care nu o inteleg ... (vezi toată discuția)
Mama agresata varga27 varga27 sotia mea si-a luat lucrurile cu sprijinul politiei luni,miercuri s-a intors la domiciliul mamei mele cu o persoana straina sa mai ia medicamentele pentru fata ... (vezi toată discuția)