Violare de domiciliu sau Lovire sau alte violente?
Va salut cu respect si va multumesc anticipat pt ajutorul dvs.
Am si eu o cauza pe care nu o inteleg foarte bine si as vrea sa vi-o prezint.
Bunicii mei mi-au lasat casa si terenurile lor prin act de vanzare cumparare fara clauze.Sunt proprietar de drept si platesc taxe si impozite inca din 2014. Mentionez ca batranii inca locuiesc la acel imobil impreuna cu un unchi de-al meu.Nu am semnat nimic precum ca ii iau in spatiu..pur si simplu i-am lasat sa stea acolo pt ca asa e omenesc si etic.Eu locuiesc la alta adresa cu parintii mei dar merg periodic la ei sa le duc mancare si sa ii ajut la treburi.
Problema este urmatoarea...Intr-o seara(08-08-2019 trecand la peco sa alimentez am observat lumina in toata casa acolo unde stau bunicii..Cel batran avand 91 ani am intrat crezand ca s-a intamplat ceva..Intrand in curte undeva in spate la o bucatarie de vara erau bunicii mei si unchiul impreuna cu un individ tot din localitate..Acestia erau toti intr-o stare avansata de ebrietate, ca sa aflu ulterior de la o vecina ca ei bause de la ora 16 pana cand le-am stricat eu cheful la ora 22:30 cand am trecut spre peco..Vazand starea bunicilor( ala batranu era aproape in coma alcoolica iar bunica nu lega 2 cuvinte) l-am invitat afara pe individul care a adus bautura la bunicii mei iar acesta cu un tupeu extraordinar mi-a spus "tu cine esti mai baiatule sa ma dai pe mine afara?" I-am spus ca eu sunt titularul acelei case si l-am rugat inca o data sa paraseasca curtea..El mi-a cerut sa vada contractul de vanzare cumparare spunand ca el vine acolo cand vrea si pleaca cand vrea...I-am repetat iarasi sa paraseasca domiciliul pe un ton ridicat si apoi am plecat spre adresa unde domiciliez eu sa imi iau parintii sa vada in ce stare sunt bunicii mei..Intorcandu-ma cu parintii la adresa unde stau bunicii, am vrut sa il dau fortat pe acel individ afara si l-am luat eu de un brat tata de un brat vrand sa il dam afara..in acel moment el s-a ridicat si l-a lovit pe tata, cu mana stanga il tinea de gat iar cu dreapta ii dadea cu pumnul in figura..L-am tras de individ de mana cu care il lovea pe tata pt ca era foarte inalt si s-a dezechilibrat impiedicandu-se de scaunele pe care au stat ei la bautura.. Am inceput sa tip la el si auzind cearta un vecin care imi este si ruda a intrat in curte si l-a dat afara pe acest individ..In seara aceea am sunat la politie apeland nr unui domn politist vrand sa relatez cele intamplate, nu mi-a raspuns la telefon iar eu am lasat-o balta crezand ca acel individ se va potoli si isi va vedea de treaba lui.
Problema este ca acel individ a facut plangere penala la politie precum ca l-am batut eu cu tata si cu vecinul iar ca martori i-a luat pe bunica si pe unchiul carora cred ca le-a promis bani sau alte lucruri ca sa declare in favoarea lui. .Asta s-a si intamplat ca m-am trezit cu declaratii importiva mea din partea unchiului si a bunicii.Am aflat mai apoi de la vecini ca acest individ venea deseori si bea impreuna cu bunicii si unchiul.De altfel prin curtea mea se perinda tot felul de indivizi dubiosi pt ca il aduce aproape zilnic pe unchiul meu beat.
Am fost chemat la politie dupa ce au trecut multe zile de la eveniment iar tatalui meu ii s-a spus ca nu ii poate primi certificatul medico legal pe motiv ca s-a depasit termenul de depunere al acestuia..Am dat declaratii verbal despre cum s-a petrecut evenimentul apoi au trecut iarasi mai multe saptamani/luni pana am fost chemati sa dam declaratiile in scris si asa au trecut aproape 2 ani de zile de la acel eveniment. ..Le-am prezentat contractul de vanzare cumparare ca sa vada ca eu sunt titularul si de ce nu il cerceteaza pe individ pt violare de domiciliu iar politia mi-a spus ca bunicii au dreptul sa invite pe cine vor ei in curte.Am cerut interdictie pt acel individ sa mai intre in curtea mea pe care am acte si politia a zis ca nu are ce sa ii faca pt ca bunicii il invita in curte.
Pe 05.03.2021 sunt sunat de catre alt agent de la politie care a preluat cazul si mi s-a spus sa merg la ei pt a-mi prezenta anumite aspecte.Mergand la politie mi s-a adus la cunostinta ca sunt suspect cu tata si vecinul pt lovire sau alte violente , mi-au prezentat drepturile si mi-au spus sa ma prezint cu un avocat la ei la sediu
Individul a scos certificat medico legal si are 15 zile de spitalizare dar acesta a fost vazut a 3-a zi dupa incident intrand iarasi in curtea mea unde stau si bunicii.. Ceva nu este in regula aici si va rog sa ma ajutati si pe mine sa inteleg mai bine situatia din punct de vedere legal.Politistul este foarte arogant chiar fuma in camera unde am fost invitat zilele trecute si nu purtau nici masca de protectie..Am impresia ca vor sa ma duca si pe mine pe camp sa ma tortureze asa cum se practica prin politie..Nu mai am nici o incredere in cei care trebuie sa ne apere..De altfel si cazul meu in care sunt nevinovat, in curtea mea tata ia bataie si eu sunt suspect pe nedrept..Va rog din suflet sa ma ajutati, daca ma puteti contacta in privat ca sa nu scriu romane aici pe pagina si va pot arata si documente care atesta ca eu sunt proprietarul..Va multumesc!
Atâta vreme cât bunicii au dreptul de a folosi imobilul, drept pe care dvs l-ați dat, chiar și tacit, nu se poate reține infracțiunea de violare de domiciliu.
Pentru dosarul penal trebuie sa vă luați un avocat specializat in drept penal și să invocați circumstanța provocării precum și praeterintenția, mai ales că aveți martori oculari.
Vă gândiți prea departe cu bătaia pe câmp...
In opinia mea, era oportun să încercați obținerea unui ordin de protecție, violența împotriva bunicilor dvs constând în riscul de a-i induce in comă alcoolică, apta a conduce la moarte. Aceasta este o opinie inovativă.
Dacă doriți consultanță mai amănunțită, nu așteptați să vă caute cineva in privat, ci căutați dvs.!
DlGoe
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Acum e cam tarziu, dar retineti pt. viitor! Niciodata in relatia cu fortele de represiune (politie/jandarmerie/etc) nu interactionati decat asistat de un avocat ales. Nu stiu daca ati observat, dar vazand ca nu va cunoasteti drepturile, si-au batut si-si bat joc de dvoastra. Dupa ce ati turuit vrute si nevrute, ba ati mai dat si declaratii scrise, va spun sa veniti insotit de avocat. Le-ati dat munitie la greu pe care o vor folosi impotriva dvoastra.
Am declarat ceea ce s-a intamplat, adica adevarul..Problema este la bunica si unchiul ca au declarat mincinos pt acel individ..Am solicitat politiei sa ii interogheze din nou pt ca bunica "a vazut si ce s-a intamplat dar era si in camera ei cu cel batran si dormeau'....Stiu ca am dreptul la avocat dar nu imi permit..acum cand va scriu dvs abia am ajuns cu parintii mei acasa de la spital..Mama s-a imbolnavit din cauza bunicilor si eu cheltui bani cu ei acum de pe urma tuturor prostiilor pe care le fac bunicii si unchiul..O sa solicit ordin de evacuare in instanta si o sa le cer sa mearga sa domicilieze la acel individ daca tot sunt prieteni buni de pahar..Pt ei a contat mai mult tuica decat hrana pe care le-am dus-o eu de atatia ani de zile....Este trist dar adevarat :(
Amenintare
Anda5
Ieri am mers impreuna cu tatal meu la bunici. Eu am ramas cu bunicii la casa de la inceputul satului, iar tatal meu a mers la casa strabunicilor aflata in ... (vezi toată discuția)
Lovirea...?????
arwen
Buna ziua! Am si eu o problema: anul trecut, in timp ce eu si sotul meu ne pregateam sa plecam cu masina care se afla in curtea personala (fiind foarte ... (vezi toată discuția)