Ieri am mers impreuna cu tatal meu la bunici. Eu am ramas cu bunicii la casa de la inceputul satului, iar tatal meu a mers la casa strabunicilor aflata in partea opusa de sat, unde avem 90 de stupi de albine pentru a-si face verificarile.
Povesteste, ca la un moment dat il aude pe un vecin din zona, cunoscut cu antecedente penale, spunand cuiva: "Ui' ca ii aici!"La scurt timp, omul respectiv intra la tatal meu in curte cu un topor in mana, spunand: "Il vezi? Daca nu iti muti albinele de aici, data viitoare o iei!" Vecinul il acuza pe tatal meu ca albinele sale i-au mancat perele si ca, catelusa de 10 kg din curtea noastra i-a atacat o oaie!
Tatal meu spune ca nu ar fi prima data cand acel vecin il ameninta, ci din contra ar fi a treia oara...
Noi am facut azi plangere la politie, dar mi-e teama ca mare lucru nu or sa faca...Oferiti-mi o solutie corecta!
Mi-e teama ca la un moment dat, tata o sa lucreze foarte concentrat la albine, cu spatele catre intreare(asa sunt pusi stupii) si acest individ o sa ajunga sa il loveasca.
Buna ziua,
In afara de acea plangere penala si de a prezenta martori care sa ateste cele intamplate precum si starea de sperietura a tatalui, nu aveti.
atentie, aici mai este vorba si de violare de domiciliu.
Data viitoare, daca se mai intampla, solicitati 112.
In mod normal, daca puteti dovedi faptele relatate de dvs., fapta poate imbraca elementele constitutive ale infractiunii de amenintare insa asigurati-va ca aveti dovezi (martori ). In functie de circumstantele savarsirii faptelor, este posbili sa se fi comis si infractiunea de violare de domiciliul in lipsa acceptului tatalui dvs. ca vecinul sa patrunda in curte sau in cazul unui refuz al vecinului de a parasi incinta in urma unei solicitari din partea tatalui. dvs.
Din pacate, eu v-am povestit ceea ce tatal meu mi-a relatat. Tatal meu era singur, l-a auzit pe omul respectiv, iar cand acesta a intrat in curte a observat o silueta in ceata care s-a indepartat... Singurul martor ar fi bunicul meu, care era in masina cand acelasi om l-a amenintat pe tata in urma cu un an ca daca nu isi duce albinele de acolo ii face nu stiu ce...