Buna ziua
Intru direct in subiect pt a nu va rapi mult timp: in urma cu 5 luni am cumparat o casa veche de peste 50 de ani care se afla pe mejdina. In luna decembrie am discutat cu vecina ca ma apuc sa o repar si mi-a dat voie. Nu am apucat sa fac foarte multe lucrari deoarece era frig (am dat jos tencuiala, am pus plasa sudata pe pereti pt a o consolida). Acum ca s-a incalzit doresc sa continui lucrarile cu tencuit casa si izolat, dar nu mai imi da voie vecina sa intru pe terenul ei pt a continua lucrarile. Mentionez faptul ca lucrarile la casa nu vor depasi terenul meu.
Exista un temei legal prin care sa obtin o autorizatie pt 2-3 zile sa "o oblig" pe vecina sa ma lase sa intru cu muncitorii sa facem reparatiile?
Va multumesc foarte mult!
Nu ati precizat daca,avand in vedere pozitionarea imobilului pe hotar,legal exista prevazut cale de acces catre casa
Eventuala autorizare din partea autoritatii locale,nu conduce automat la " obligarea " vecinei sa permita accesul tertilor pe proprietatea sa
Incercati sensibilizarea ,acesteia ,eventual propuneti varianta unei recompense materializata prin executarea de reparatie la proprietatea acesteia
Va multumesc pt raspunsul dvs.
Pe mejdina se afla tot spatele casei mele. Intrarea in casa mea se face prin curtea mea. Casa vecinei se afla la 15 m de mine ( paralela cu casa mea ). Nici in cadastru nici in actul de vanzare-cumparare nu specifica undeva ca am voie sa intru pe terenul vecinei pt a-mi repara casa.
Probleme cu vecinii
naroty
buna ziua
in primul rand imi cer scuze ca sunt insistent (avand in vedere ca am mai postyat acest subiect pe forum) insa nu sunt pe deplin lamurita
prl e ... (vezi toată discuția)