avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cand primesc sentinta?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cand primesc sentinta?

Buna ziua,
La ultima infatisare s-a afisat pe site-ul instantei hotararea. Inca nu am primit hotararea scrisa.
In cat timp trebuie sa o primesc?
Cum pot sa ma asigur ca o voi primi? Trebuie sa merg la instanta sa o cer? Astept acasa sa fie adusa prin posta?
Nu trebuie semnat de primire?

As dori sa am ceritudinea ca o voi primi in scris.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: EugeniaG , utilizator 11:33, 1 Mai 2012
Daca hotararea pronuntata nu este irevocabila, atunci veti primi acasa hotararea .. termenul exact nu cred ca se poate spune mai ales ca acest lucru poate dura si cateva luni .. insa de la data comunicarii hotararii va incepe sa curga termenul de exercitare a caii de atac prevazuta de lege impotriva acesteia.
Daca hotararea este data cu o cale de atac, atunci veti primi acasa sau la adresa indicata in dosar hotararea. Cel mai scurt termen in care e posibil s-o primiti este de 30 de zile. Acesta este insa un termen de recomandare, in principu nu vin hotararile mai devreme de 45-60 de zile.
Pentru a fi sigura ca veti lua cunostinta in termen acesta hotarare puteti merge la arhiva instantei unde v-ati judecat si intreba periodic daca aceasta hotarare a fost redactata. Daca s-a redactat puteti face o cerere in sensul de a vi se elibera o copie xerox.
Este definitiva si irevocabila, asa scrie pe site.Cu drept de recurs in termen de1o zile de la comunicare.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri
Ultima modificare: Duminică, 29 Aprilie 2012
EugeniaG, utilizator
:) Pe site-ul instantei nu poate sa scrie ca hotararea este irevocabila dar ca poate fi atacata cu recurs in 10 zile de la comunicare. O hotarare irevocabila nu mai poate fi atacata cu recurs.
Aveti dreptate. Definitiva si executorie, am verificat. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare permis in urma pierderii procesului bogdan.plesa bogdan.plesa buna ziua ! v-as ruga sa ma ajutati cu un sfat legat de urmatoarea problema : am contestat un proces verbal prin care mi-a fost retinut permisul de conducere ... (vezi toată discuția)
Sentinta in procesele civile LUNCANU IONEL LUNCANU IONEL Va rog sa imi spune-ti in cat timp trebuie sa ajunga hotararea acasa dupa terminarea procesului (prima instanta), avand in vedere termenul procedural pentru ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva si irevocabila freeanifer freeanifer Un dosar se pronunta la data x, La cit timp de la pronuntare se comunica partilor ?(cu aproximatie). Cind devine definitiva si irevocabila , La 15 zile de ... (vezi toată discuția)