avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... dubla finantare bursa posdru, bursa de studiu
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

dubla finantare bursa posdru, bursa de studiu

Bună ziua,

Masteratul la care m-am înscris face parte din sistemul integrat de programe de masterat - PROMISE" - POSDRU/86/1.2/S/61810, proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POS DRU) şi cofinanţat din Fondul Social European. Proiectul are valoarea totală de 20.750.329 lei (20.323.492 lei nerambursabili).

Acest masterat oferă studentilor "o bursa PROMISE" în cazul în care ei îndeplinesc anumite condiţii.

Facultatea oferă de asemenea o bursă de studiu sau merit stundenţilor.

Iniţial, în primul semestrul cele două burse s-au cumulat: bursa Promise cu bursa de Studiu. Mai apoi bursele de studiu/merit au fost oprite cu motivaţia "dublă finanţare" (se încălca o lege/hg).

Vă rog să-mi spuneţi dacă acest lucru este adevărat şi de asemenea vă rog să-mi spuneţi ce lege se încalcă prin oferirea ambelor burse.

Vă mulţumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 15:06, 16 Iunie 2013
Raspunsul l-am primit de la Rectorul facultăţii, nu de la cei de la Posdru.

Acum am altă întrebare, dacă decizia facultăţii este corectă, în ceea ce priveşte burselor studenţiilor,
este legal oare faptul că profesorii sunt plătiţi de două ori pentru orele predate la master-ul nostru (o dată din banii facultăţii, iar a doua oara din fondurile Posdru, oferite master-ului nostru)??

Bursele studentilor au fost oprite doar pe semestrul 2 la autosesizarea directorului economic, cele de pe semestrul 1 au fost date normal (însă am primit avertizarea, că s-ar putea să trebuiască să le înapoiem şi cele de pe semestrul 1)
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
danielw, utilizator
Profesorii presteaza in proiectul POSDRU (master) cu ora si sunt bugetati in proiect cu un numar de ore. In acelasi timp isi iau salariul ca profesori la facultate. Deci nu e dubla finantare.

Mie mi se pare ciudat ca Facultatea nu s-a sesizat, din start, ca vor fi probleme cu bursele acelea, caz in care nu v-ati mai fi complicat.
Buna ziua,
Sunt interesat ca din toamna sa urmez un master cu finantare promise si vreau sa aflu ceva opinii despre aceste programe,daca bursele se platesc la timp,cand se efectueaza platile,cum a ramas cu dubla finantare bursa promise - bursa de merit s.a.
In primul rand conditia este ca bursa sa fie unica, adica sa nu fie caz de dubla finantare.

Apoi. Bursele POSDRU se platesc initial din bugetul de stat, si sunt recuperate ulterior din bani UE, motiv pentru care, de multe ori, ele nu se platesc la timp cursantilor.
Sunt oameni la master sau doctorat, care de peste 10 luni nu si-au luat banii.

Ideal ar fi sa nu stati in acesti bani, respectiv sa va puteti descurca pe durata studiilor. Daca ajungeti sa fiti dependent de statul roman muriti de foame in ritmul in care se fac decontarile.

Nu in ultimul rand. Programul POSDRU are ca limita anul 2013 si majoritatea programelor sunt in ultima faza de derulare sau chiar finalizate, deci nu prea se mai primesc inscrieri, deci va trebuie o doza de noroc sa mai puteti incepe un master si doctorat pe POSDRU (cartile sunt deja facute). Sfatul meu ar fi sa incercati totusi.

@ovi87 Adresati-va celor care au in administrare programul respectiv.
Persoanele din acest forum nu pot decat sa isi expuna o parere, cei care raspund de aceste programe sunt autoritatile de management sau organismele intermediare care au preluat raspunderea pe anumitew programe.
detalii obtineti pe:
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Actiune impotriva facultatii de comunicare si relatii publice crassh crassh Buna ziua, doresc sa stiu daca este posibil sa dau in judecata Facultatea de Comunicare si Relatii Publice din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si ... (vezi toată discuția)
Studii de master finantate de la bugetul de stat si bursa de studiu Elenauj Elenauj Buna ziua! Sunt absolventa a facultatii de farmacie durata de studii 5 ani (pe diploma de licenta precizeaza ciclul 1 de studii de licenta comasat cu ciclul 2 ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de bursele pentru studenti. Alexandru1707 Alexandru1707 Buna ziua, as avea o intrebare legata de acordarea burselor pentru studenti. Eu am urmat un program de studii timp de un an, unde am beneficiat de bursa de ... (vezi toată discuția)