avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Intrebare legata de bursele pentru studenti.
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Intrebare legata de bursele pentru studenti.

Buna ziua, as avea o intrebare legata de acordarea burselor pentru studenti. Eu am urmat un program de studii timp de un an, unde am beneficiat de bursa de merit pe ambele semestre. Ulterior mi-am schimbat programul de studii, unde am beneficiat de bursa de merit inca 2 ani, pana anul acesta, cand regulamentul de acordare a burselor a fost modificat si cei care au beneficiat de burse de merit la alte programe de studii nu mai pot beneficia de bursa la actualul program de studii indiferent de perioada de timp cat au fost bursieri.

Baza legala invocata de ei pentru aceasta decizie este Art 18 din Ordinul MEN nr. 3392/2017.

(1) Studenţii pot beneficia de orice tip de bursă pentru un singur program de licenţă, pentru un singur program de master, cu excepţia burselor pentru stagii de studii universitare şi postuniversitare prevăzute la art. 10.

Intrebarea mea este daca voi putea beneficia de bursa medicala tinand cont ca in aceasta vara am fost diagnosticat cu astm bronsic, deoarece nu inteleg daca conform legii pot beneficia de un alt tip de bursa la actuala specializare. (Nu am beneficiat deloc de bursa sociala/medicala la primul program de studii).

O a doua intrebare ar fi legata de HOTĂRÂREA nr. 558 din 3 septembrie 1998, deoarece am observat ca aproape toate universitatile, exceptand universitatea la care studiez eu, inca o citeaza ca baza legala. Conform acesteia as putea beneficia de bursa un total de 5 ani, deoarece actualul program de studii se intinde pe 6 ani.

"Studenţii care urmează concomitent doua specializări în instituţii de învăţământ superior de stat pot beneficia de burse de la bugetul de stat numai de la una dintre instituţii, cu condiţia ca numărul total al anilor în care beneficiază de bursa sa nu depăşească numărul anilor de studiu prevăzut ca durata de şcolarizare la specializarea de la care urmează sa beneficieze de bursa."

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2021
Alexandru1707, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 17 Septembrie 2021
In opinia mea, nu mai puteti beneficia.

Insa puteti solicita un punct de vedere si celor de la Ministerul Educatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de bursa sociala la a doua facultate? Studentaa Studentaa Pot beneficia de bursa sociala la a doua facultate, in conditiile in care la prima facultate am fost student bugetar si am beneficiat de bursa de studiu? As ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, la cati ani de bursa de merit mai are dreptul un ... SAVAOana SAVAOana Bună ziua, La cati ani de bursa de merit mai are dreptul un student care este la a2a facultate? (am primit 3 ani în prima facultate și încă un an la ... (vezi toată discuția)
Acordare burse sociale Ioana324 Ioana324 Buna ziua! Conform noilor modificari aduse legii educatiei, conducerea Universitatii Al Ioan Cuza Iasi a hotarat ca un student îşi poate păstra ... (vezi toată discuția)