avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit de nevoi personale fara ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit de nevoi personale fara ipoteca

Buna,

Acum 3 ani, am beneficiat de un credit de nevoi personale ( 10.000E in lei) fara ipoteca pe o perioada de 10 ani. Creditul este luat pe persoana fizica.
Veniturile dovedite la momentul respectiv sunt salariul fix ( pe cartea de munca) de la firma unde lucrez plus veniturile din firma mea (PFA). Nu am coplatitor.
DAE este peste 26%, deci enorma, dar mi s-a spus ca pot face refinantare dupa 1 an.
Evident, dupa un an, mi s-a spus ca nu se poate refinanta, domeniul in care lucrez eu fiind " de risc".
Am tot platit eu 3 ani de zile, pana cand n-am mai putut plati ( rata este fixa, in jur de 1100 lei) - de 3 luni tot ce a intrat in cont sunt sume mici, de genul alocatiile copiilor ( care intra automat in cont, pt ca am optat pt acest lucru acum vreo 4 ani).
Cei de la banca ma suna zilnic cu retorica intrebare"cand veti plati?" si cu amenintarea ca acest credit va fi cesionat unei firme de recuperare daca intarzierea la plata va atinge 90 de zile.
Va rog, daca stiti, spuneti-mi ce mi se poate intampla daca vor veni recuperatorii peste mine.
Mentionez ca nci eu, nici sotul, nu avem case sau masini pe numele nostru. Eu am o masina p PFA ( leasingul expira in august, deci mai am 3 luni de plata) si sotul are un camion pe firma lui ( SRL) achitat integral. Nu avem terenuri, actiuni, dividende sau alte active pe numele nostru.
Am inteles ca au trecut multi prin asta, dar as vrea sa stiu ce implica, daca recuperatorii pot sa puna poprire pe salariu si/sau pensie pana recupereaza toata suma restanta, daca va trebui sa fac, stiu si eu, munca in folosul societatii sau mai stiu si eu ce....( presupunem prin absurd). In contract nu scrie nimic despre "neplata", decat ca se calculeaza penalitati.
Astept raspunsurile voastre.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: kikison , utilizator 13:36, 3 Mai 2012
salariile si veniturile se popresc in proportie de 1/3 si aflandu-va in insolventa puteti apela la o firma pentru redistribuirea ratelor dupa posibilitati
Orice credit contractat trebuie restituit, aceasta este fundamentul de baza a unui astfel de contract. Daca nu se plateste la timp se percep penalitati, dobanzi. Iar daca totusi nu se plateste nici asa, debitorul se executa silit. Executarea silita se aplica oricaror surse de venit sau bunurilor aflate in patrimoniul debitorului.
Si contractul de credit este un expresia unui acord de vointa, ca de altfel orice contract valabil incheiat, care ne instituie obligatii, respectiv returnarea sumei, drepturi pentru creditor sa isi recupereze suma imprumutata.
Art. 371 indice 1 Cod procedura civila prevede ca "in cazul in are debitorul nu executa de bunavoie obligatia sa, aceasta se aduce la indeplinire prin executare silita" si "executarea silita are lo in oricare dintre formele prevazute de lege, simultan sau succesiv, pana la realizarea dreptului recunoscut prin titlul executoriu, achitarea dobanzilor, penalitatilor sau a altor sume ... si a cheltuielilor de executare".
Multumesc, "relidaniela". La ce firma de redistribuire a ratelor dupa posibilitati te referi? La o firma de recuperare? Eu trebuie sa apelez la ea sau banca, vazand ca nu mai pot plati, apeleaza la ea ( cesioneaza creditul si respectiva firma ma va contacta)? Mersi anticipat.
Mersi, Lucian Huzum. As mai avea cateva intrebari:
1. eu am un PFA. Executarea silita se face si asupra bunurilor din aceasta firma?
2. sotul are un SRL. El nu e coplatitor la creditul meu. In ce masura il afecteaza pe el
( personal) si firma lui?
3. daca am o pensie privata sau o asigurare de viata, acestea pot fi afectate de executarea silita?
Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu bancile cristhine2000 cristhine2000 am divortat de sotul meu in octombrie 2008.In ianuarie 2008 el a luat un credit de nevoi personale pe numele sau fara nici o garantie ,dar in contractul de ... (vezi toată discuția)
Obligatii coplatitor madavas madavas Problema este urmatoarea: Am contractat impreuna cu fostul meu sot un credit pentru bunuri de consum, eu in calitate de coplatitor la vremea aceea. Dupa cum ... (vezi toată discuția)
Executare connexgr connexgr Buna ziua, Am un credit ipotecar si avand in vedere ca posibilitatile de plata scad pe zi ce trece vreau sa stiu ce se va intampla cu bunurile mele.Locuinta ... (vezi toată discuția)