Daca un teren agricol a fost lucrat abuziv de o asociatie agricola timp de mail multi ani (8 ani) daunele se cer pe toti anii sau pe ultimii 3 ani, in conditiile in care eu am platit impozitele catre stat si in tot acest timp am incercat sa-l recuperez ? Care este demersul?
Termenul de prescriptie pentru plata despagubirilor este de 3 ani anteriori datei introducerii cererii de chemare in judecata.
In functie de demersurile pe care le-ati facut, este posibil ca acest termen sa fi fost intrerupt sau suspendat, motiv pentru care sa puteti cere si despagubiri mai vechi.
Va rog sa detaliati ce demersuri ati facut pentru recuperarea terenului.
Pentru obtinerea despagubirilor, va trebui sa actionati in judecata societatea agricola.
In tot acest timp am incercat sa recuperam terenul facand cereri verbale, deoarece nu au vrut sa le accepte pe cele scrise, la politie si la primarie. Acum 3 ani s-a semnat un presupus contract de arendare la primarie, insa nu s-a rezolvat nimic. Terenul a ramas tot la asociatia agricola respectiva. Iar anul trecut s-a facut o cerere scrisa la primarie si o plangere penala la politia judeteana anul acesta.
Daca plangerea penala va fi urmata de trimiterea in judecata, veti putea sa solicitati despagubiri pentru intreaga perioada in care posesia asupra terenului v-a fost tulburata.