avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz politienesc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz politienesc

in data de 28.04.2012,in jurul orei 22.30 m-am trezit cu batai in usa puternice.ma uit pe vizor vad 3 politisti.le deschid si prima lor intrebare a fost cine este propietarul apartamentului.le spun ca eu si imi cer c.i.le-o inmanez si incep sa se prezinte,agent david,inca unul se prezinta , al treilea nu se prezinta.imi aduc la cunostinta ca au primit o reclamatie ca pe propietatea mea are loc un scandal si deranjez ordinea publica si imi aduc la cunostinta ca nu este prima oara.ii intreb normal din partea cui este reclamatia si imi raspund direct sa ma adresez unui avocat.mentionez ca eram singur in imobil,sotia fiind schimb de noapte la locul de munca.am stat si m-am gandit,poate am luat-o razna si am facut scandal singur dar oricat ma chinuiam sa imi amintesc nu imi iesea la numar.dupa ce mi-au luat datele imi aduc la cunostinta ca data viitoare voi primi o amenda penala.la insistentele mele imi spun ca apelul a venit de la 112 si de acolo pot afla informatii.in fine, ei pleaca si apelez 112 sa aflu amanunte,operatorul imi spune sa sun la 0240506700,ofiterul de serviciu de la politia judeteana.,apelez si individul imi spune ca daca vreau sa aflu mai multe amanunte despre actiunea nocturna a agentilor de politie sa ma adresez comandantului politiei judetene.ei doar au primit o sesizare ca la mine in imobil avea loc un scandal si deranjam ordinea publica.oricum mi-a inchis telefonul in nas.eram singur in apartament,si domnii agenti chiar au avut o atitudine insultatoare la adresa mea.va intreb cum pot reclama aceasta actiune si cum pot afla cine a facut sesizarea neadevarata a faptelor.oricum singur nu puteam face scandal si sa ma bat singur?sunt foarte sigur ca baietii au gresit blocul,scara si apartamentul dar cu toate astea nu s-au limitat la o atitudine specifica unui stat de drept.cum pot sa mi se faca dreptate?nu cer bani ,cer doar scuze publice!chiar numai prin tribunal pot repara aceasta atitudine ostila,anticetatean?
si ma rog daca s-a mai intamplat in trecut ? cand anume in trecut? ati fost avertizat in scris?

plangeti-va in scris la sectia de politie scrieti exact ce au spus.. si ...evident in urma verificarilor vor reiesi anumite lucruri....ulterior altele, daca insistati din nou in scris

faptul ca nu ati primit amenda e ciudat ...

chiar si asa.... cazul Anghel contra Romaniei este cunoscut - se aplica amenda fara ca agentul sa fi constat la locul faptei respectivul lucru. ! incredibil. Ti se poate intampla si tie
Ultima modificare: Luni, 30 Aprilie 2012
ContSters83715, utilizator
Eu cred ca nu trebuie sa va faceti deocamdata griji...nu ati fost sanctionat contraventional. Daca veti primi acasa procesul verbal de contraventie...trebuie sa faceti contestatie in 15 zile si atunci...martori, etc
Cel mai bine ar trebui sa mergeti in audienta la Seful Sectiei/Politiei de care apartineti si sa solicitati lamurirea situatiei.
Succes!
Faceti sesizare scrisa (petitie), cu numar de inregistrare (puteti trimite prin posta) la comandantul politistilor. In sesizare explicati pe larg cum s-au petrecut lucrurile. Puteti mentiona vecini care va sustin.
Politia are obligatia sa va raspunda in scris, in termen de 30 de zile conform UG nr, 27/ 2002, aprobata prin Legea nr. 233/ 2002, care reglemeneaza modul de solutionare al petitiilor.
Daca nu primiti raspuns in termen, puteti face o plangere prealabila, tot la politie, in conditiile Legii contenciosului administrativ nr. 554/ 2004, considerandu-va persoana vatamata intr-un drept al sau (ati fost deranjat de catre politie, insultat, etc.).
Ulterior puteti apela la justitie si cere daune morale institutiei/ reprezentantilor acesteia care au comis un abuz.
Intr-un stat de drept, abuzurile reprezentantilor institutiilor publice (platiti din taxe si impozite la care cotizeaza toti cetatenii) nu trebuie lasate la voia intamplarii, pentru a nu se mai repeta.
Din pacate am dat un rezultat aici dar prin ''bunavointa '' care conduc siteul a fost mesajul meu a fost sters.

Domnilor acesta situatie este cunoascuta sub forma de ''verificare'' in care hotii de apartamente o folosesc legendat1.politisti de siguranta publica sunt de regula 90% 2 si nu 3 la patrulare 2.Daca acasa nu era nimeni puteau opera,deci ei aveau legenda dinainte stiuta daca apare cumva propietarul.3.Uniformele au fost furata cum s-a intamplat la noi la Tr.Severin cand le au furat de la niste politisti care stateau la parter cunosc aceste situatii eu avand tangenta cu structuriile MAI cu stima Liviu:yes:
Bună ziua,
Pentru orice eventualitate solicitati in scris explicatii la sediul politiei in raza teritoriala in care s-a petrecut incidentul, eventual mergeti in adudienta la seful respectivului organ de politie, dar cu petita scrisa deja. Veti primi un numar de la registratura si teoretic in 30 de zile ar trebui sa primiti un raspuns. daca nu primiti raspuns mai faceti inca o data, pentru a va lamuri asupra situatiei.
Faceti in scris ca sa nu aveti surprize (amenzi cum au spus ei).
Pe de alta parte, din ceea ce ati scris, inteleg ca ei erau 3, iar dumneavoastra singur. Sigur puteti lua declaratii de la vecini in sensul celor relatate, numai ca paritatea este de 1 la 3. Ar fi fost bine ca atunci cand au batut la usa sa fi batut la usa la un vecin care sa asiste la discutie. Acum este cam tardiv.
Si de una si de alta, asa cum au mai spus si ceilalti juristi, avocati, consilieri cereti lamuriri, nu lasati lucrurile asa. Pentru linistea dumneavoastra sufleteasca.

Alte discuții în legătură

Problema 112 - deranjarea linistii publice noaptea DieTotenHosen DieTotenHosen Buna ziua as dori precizari si puncte de vedere in legatura cu utilizarea nr. de urgenta 112 in pt reclamarea deranjarii linistii publice si ... (vezi toată discuția)
Tulburarea posesie locuintei.....tulburarea linistii (huliganismul) ContSters83715 ContSters83715 E vorba de art 320 si 321 Penal Daca pentru \"tulburarea folosintei locuintei\" e vorba de acte repetate si de plangere prealabila facuta de partea vatamata ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala ANDREI ANCA ANDREI ANCA BUNA ZIUA,DA-TI-MI UN SFAT VA ROG SI O SUGESTIE DESPRE CE AR TREBUI SA FAC IN CAZUL CARE IL VOI EXPUNE,IN DATA DE 24 IANUARIE IN JURUL OREI9 UN VECIN MI-A ... (vezi toată discuția)