avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum imi pot recupera salariul .... din luna martie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum imi pot recupera salariul .... din luna martie

lucrez la o firma unde de la inceput am spus ca nu ma angajez cu salariul minim pe economie si mi-au trecut 1900 de lei brut in luna aprilie mia spus k ma baga in co fara platat desi am de loat concediu din luna a 8 a 2011 .. si m-am angajat in alta parte si imi refuza plata salarului... am considerat ca contractul de munca a fost deeclarat unilateral pentru ne plata deci nu mai trebuia sa dau nici o demisie ... ori cum nici nu am facut vro cerere de concediu ... am trimis o cere la itm bucuresti .. si am inteles ca dureaza cam 30 de zile ... am rugamintea sa ma ajutati sa imi spuneti cum imi pot recupera salariul + bani pe concediu ... unde sa mai apelez ... va multumesc ..
Cel mai recent răspuns: ProF-SoLo , utilizator 19:17, 29 Aprilie 2012
1. Alta posibilitate este sa promovati o actiune in instanta impotriva fostului angajator ... actiunea o veti depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu si este scutita de plata taxelor judiciare...

2. ITM - ul va va raspunde in cel mult 30/45 de zile de la data inregistrarii sesizarii dvs ... inspectorii ITM vor constanta veridicitatea sau neveridicitatea celor spuse de dvs , dar nu-l pot obliga pe angajator sa va plateasca drepturile salariale restante ... acestia pot stabili un plan de masuri care daca nu este adus la indeplinire de angajator ii poate adice acestuia o sanctiune contraventionala.

3. Este vorba despre angajator cu numar mare de salariati sau numar mic?
1. Deocamdata asteptati raspunsul de la ITM in care vi se va comunica rezultatul verificarilor si masurile luate.

2. - Dupa aceea, daca nu se rezolva, dati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul.
- Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
.... firma in acte figureaza cu 21 de angajati .. e vorba de un srl .. si ca brend e coffe breek in sector 1 are si angajati fara carte de munca / si alti trecuti la 4 ore... daca ar fi sa il dau in judecat unde la trubunalul bucuresti ma duc stiti camera sau etajul .... sincer lucrez ca bucatar de 6 ani si pana acum nu am patit asa ceva nici o data si am lucrat si la firme mult mai mari si nu prea stiu .. unde sa apelez.. ms mult
Ultima modificare: Duminică, 29 Aprilie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Actiunea in instanta nu este conditionata de depunerea sesizarii la ITM ..le puteti face pe amandoua concomitent ...

Tribunalul este cel in raza caruia aveti domiciliu ... daca locuiti in Bucuresti actiunea se va depune la Tribunalul Bucuresti - Sectia a VIII-a Conflicte de Munca si Asigurari Sociale. Sediul este in în Bulevardul Unirii nr.37, sectorul 3, Bucuresti, registratură - parter, camera 038. Program cu publicul: Zilnic – orele 0930 - 1400
ms mult ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariala la timp PatanghelMarius PatanghelMarius buna seara asi dori sa imi dau demisia de la actualul loc de munca pentru ca imi da salariul la timp . se poate trimite prin posta cu cuonfimare de primire si ... (vezi toată discuția)
Salariu neplatit de angajator. ce pot face? cristi0888 cristi0888 Am lucrat la o firma care actual nu este in insolventa. Am plecat din firma pe desfintarea postului si am intrat in somaj. Dar firma are sa imi dea 4 luni de ... (vezi toată discuția)
Salariu restant Valentin_sandu1969 Valentin_sandu1969 buna ziua domnilor, se mai poate munci in romania legal, sa primesti salariul la timp, sa t-i se plateasca toate drepturile s.a.m.d? ce se intampla: -lucrez ... (vezi toată discuția)