avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Depasire de plafon de 35.000 euro, declarata mai ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Depasire de plafon de 35.000 euro, declarata mai tarziu? ce fac?

Am depasit plafonul de 35.000 euro, pt platitor de tva in noiembrie 2011. Vechea contabila a declarat doar in feb 2012, si am intrat platitor de tva de la 1 martie 2012. Noua contabila a observat ca depasirea s-a facut defapt in noiembrie si ca ar trebui sa declaram retroactiv, spune ea ca trebuia sa intram din ianuarie platitori. ce sa fac? o las asa, sau declaram retroactiv?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 07:43, 30 Aprilie 2012
Daca nu declarati Dvs., in momentul in care veti avea un control vor face ei acest lucru si vor calcula penalitati pana la data emiterii actului de control fiscal. Dupa mine, ar fi bine sa faceti acest lucru acum.
Persoanele impozabile care nu au solicitat înregistrarea în scopuri de TVA în termenul prevăzut de lege, indiferent dacă au făcut sau nu obiectul controlului organelor fiscale competente, au dreptul să ajusteze în primul decont depus după înregistrare sau, după caz, într-un decont ulterior:

•- taxa deductibilă aferentă bunurilor aflate în stoc şi serviciilor neutilizate la data la care persoana respectivă ar fi fost înregistrată în scopuri de taxă dacă ar fi solicitat înregistrarea în termenul prevăzut de lege;
•- taxa deductibilă aferentă activelor corporale fixe, inclusiv celor aflate în curs de execuţie, aflate în proprietatea sa la data la care persoana respectivă ar fi fost înregistrată în scopuri de taxă dacă ar fi solicitat înregistrarea în termenul prevăzut de lege, cu condiţia, în cazul bunurilor de capital, ca perioada de ajustare a deducerii, prevăzută la art. 149 alin. (2) din CF, să nu fi expirat;
•- taxa deductibilă aferentă achiziţiilor de bunuri şi servicii efectuate în perioada cuprinsă între data la care persoana respectivă ar fi fost înregistrată în scopuri de taxă dacă ar fi solicitat în termenul prevăzut de lege înregistrarea şi data la care a fost înregistrată.
Baza legală: art. 127, 152, 153, 154, 158 indice 2 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, pct.3, 62, 66 din Hotărârea Guvernului României nr. 44/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, Ordinul ministrului Finanţelor nr. 262/2007 pentru aprobarea formularelor de înregistrare fiscală a contribuabililor, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 175/2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasirea plafonului de tva ContSters232561 ContSters232561 buna ziua!am o intreprindere individula infiintata in iulie 2011 care: - a depasit plafonul de Tva in luna septembrie -trebuia sa solicite inregistrarea in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare platitor de tva criss2112 criss2112 Am o firma neplatitoare de tva care in noiemebrie 2011 a depasit 35.000 eur Din decembrie 2011 devine platitoare de tva prin depasirea plafonului de ... (vezi toată discuția)
Deducere tva Mira Moisil Mira Moisil Daca PFA a depasit plafonul pt. inregistrare de TVA, si controlul fiscal a descoperit aceasta, a aplicat amenda si a obligat PFA sa plateasca si TVA -ul ... (vezi toată discuția)