avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Transcriere autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Transcriere autoturism

Am un autoturism pe care nu-l mai folosesc eu, ci fiul meu. Imi poate spune cineva care este mersul si care sunt actele necesare pentru a efectua transcrierea? NU este o vanzare-cumparare, ci doar o transcriere.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:34, 8 Decembrie 2008
oricum vreti sa numiti aceasta procedura, tot are loc in fapt transmiterea proprietatii autoturismului dvs. catre fiu. Atat la inmatriculari cat si la finante vi se va cere un act din care sa rezulte ce ati facut: mergeti pe un contract de donatie, incheiat la notar, sau pe un contract de vanzare-cumparare ( exista un formular tipizat) apoi cu actele masinii, asigurarea RCA, verificarea tehnica efectuata, depuneti actele in vederea schimbarii numelui proprietarului atat pe certificatul de inmatriculare cat si pe cartea de identitate a masinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie autoturism fagaras1955 fagaras1955 Buna ziua, detin un autoturism inmatriculat pe numele meu pe care l-am donat fiului meu spre folosinta. Cum se procedeaza ca acest autoturism sa devina ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei masini fara a face radierea... mariana v mariana v Va rog frumos sa ma ajutati urgent. Sotul meu a vindut o masina recent, fara a face insa nici un act de radiere. Are doar actul de vinzare cumparare. Cel care ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare autoturism Endelus Endelus buna ziua doresc sa achizitionez un autoturism de la o persoana juridica. intrebarea este care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a o inmatricula pe ... (vezi toată discuția)