avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie autoturism

Buna ziua, detin un autoturism inmatriculat pe numele meu pe care l-am donat fiului meu spre folosinta. Cum se procedeaza ca acest autoturism sa devina proprietetea fiului meu fara acte de vanzare-cumparare, cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:59, 3 Aprilie 2014
Nu va inteleg problema, vreti sa fie proprietar dar fara sa ii vindeti.. Atunci donati-i, insa autentificarea unui act de donatie va costa mai mult decat daca ati completa un formular de vanzare cumparare.
Daca va referiti la taxa de inmatriculare/ de mediu, astea se platesc oricum cand o va inmatricula pe numele lui, indiferent de ce forma de instrainare alegeti.
Daca vreti doar s-o foloseasca cu act, incheiati un contract de comodat.

Prin contractul de donatie autentificat dv ati donat ,fiul a primit bunul mobil,respectiv este proprietar al acestuia
Si in cazul donatiei sunt necesare demersuri la RAR, pentru obtinere certificat de autenticitate, taxa inmatricuare, taxa talon, timbru de mediu, daca nu este achitata sau de recuperat taxa de prima inmatriculare, RCA pe numele noului proprietar (daca este RCA valabil se restituie suma aferenta lunilor "neconsumate" pe baza radierii)
Ramane problema ca asigurarea pentru fiu poate sa fie mai mare =varsta mai mica este apreciata de autoritati cu frecventa mare de incidente, datorita vechime mici de condus ,astfel ca este posibil ca fiul dv sa se incadreaze in alta clasa de frecventa de accidente si poate plati o suma mai mare pentru asigurare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare autoturism la care am si contract vc dar si contract comodat ionutfg ionutfg Salutare ! Am un autoturism de vreo 4-5 ani (la mine) pe care as cam vrea sa il vand.In tot acest timp am avut grija de masina,nu am avut amenzi,i-am platit ... (vezi toată discuția)
Rca pe alt nume Vlad-P Vlad-P Buna seara, aceasta problema este una destul de comuna in randul tinerilor si as vrea sa gasesc o rezolvare cat de cat convenabila. Este vorba despre polita ... (vezi toată discuția)
Trecere auto pe numele parintilor TTi TTi Din cauza scumpirii rca-ului sunt nevoit sa-mi trec masina pe numele unui parinte(am sub 30 de ani). Un mecanic mi-a spus ca datorita faptului ca transcrierea ... (vezi toată discuția)