avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deschidere firma
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deschidere firma

Vreau sa deschid un srl eu fiind unic asociat.In cazul in care eu divortez,sotia are dreptul la jumate din firma??sau poate cere parte din srl??Ce se intimpla in cazul in care eu decedez?Firma o vor mostenii copii si sotia mea??Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters141803 , utilizator 13:12, 30 Aprilie 2012
Sotia şi copii vor moşteni părţile sociale care v-au aparţinut din SRL dacăîn cuprinsul actului constitutiv este menţionat ce se întâmplă după decesul asociatului unic, respectiv că aceasta continuă cu moştenitorii asociatului unic.
În general este bine ca în actul constitutiv să se menţioneze ce se întâmplă la decesul asociatului, mai ales a asociatului unic.
Rămâne de văzut care vor fi moştenitorii la acea dată pentru că văd că vă puneţi problema divorţului, caz în care fosta soţie pierde dreptul la succesiune.
Părţile sociale sunt distincte de patrimoniul comun al soţilor, probleme ridică sumele încasate din dividende.
ce ma sfatuiti sa fac??????
Pai depinde ce doriti sau ce nu doriti sa se intample ...
In caz de divort sa nu impart nimic cu nimeni si in caz de deces firma sa ramina unei alte persoane X ,NU COPIILOR SAU SOTIE.Ce ma sfatuiti ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme partaj in cazul unui divort asbinvest asbinvest In cazul unui divort se face partaj pe bunurile , banii de rulaj , divedendele din cadrul firmei sotului in care este unic actionar ; in cazul decesului ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatul in firma cipry_trans cipry_trans va salut cu respect! verisoara mea a fost casatorita pana acum un an cand sotul a decedat intr-un accident rutier dupa decesul sotului a ramas singura in ... (vezi toată discuția)
Partaj in urma divortului IRINA CLAUDIA IRINA CLAUDIA In urma divortului urmeaza partajul bunurilor . In cazul in care cei doi soti sunt asociati la un SRL , cum se impart actiunile societatii si bunurile de ... (vezi toată discuția)