avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj in urma divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj in urma divortului

In urma divortului urmeaza partajul bunurilor . In cazul in care cei doi soti sunt asociati la un SRL , cum se impart actiunile societatii si bunurile de patrimoniu ?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Catalin Burcea - Birou de Mediator , Mediator 21:00, 14 Februarie 2011
Asociati nu au niciun drept asupra bunurilor din patrimoniul societăţii, chiar dacă acestea au fost aduse ca aport propriu.Astfel, bunurile din patrimoniul societatii nu pot fi supuse partajului.
Fiecare dintre sotii asociati au dreptul la partile sociale pe care le au conform actului constitutiv./statutului societatii si in aceeasi masura dreptul la dividende. In instanta, la partaj, instanta/partile pot hotari daca raman asociati în societatea respectivă.
Asociati unei societati comerciale nu au drep asupra bunurilor societati, societatea in cauza fiind persoana juridica, asociati doar administreaza bunurile acesteia,astfel, bunurile din patrimoniul societatii nu pot fi supuse partajului.
Fiecare dintre sotii asociati au dreptul la partile sociale pe care le au conform actului constitutiv si al statutului societatii si in aceeasi masura dreptul la dividende. In instanta, la partaj, instanta sau partile pot hotari daca raman asociati în societatea respectivă si cu procente de participare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani dati cu imprumut geta36 geta36 sotul/sotia imprumuta firma la care este asociat, cu o suma mare de bani, fara aprobarea celuilat sot/sotie (fara ca acesta sa stie, practic) . Cum poate ... (vezi toată discuția)
Divort partaj Lentian Lentian Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea situatie: sotul este actionar unic intr-o societate si urmeaza sa divorteze. A construit o casa ( sediu social in ... (vezi toată discuția)
Proces de partaj cu averea inregistrata pe persoana juridica mmireille mmireille Am divortat de curand. Eu si fostul sot am pus bazele unei afaceri in timpul casatoriei, afacere infiintata acum 18 ani. Majoritatea bunurilor sunt pe firma. ... (vezi toată discuția)