avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Licitatie finante
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Licitatie finante

Buna ziua,
Doresc sa particip la licitatie unui bun executat de AFP Timisoara. Intrebarea mea este: daca proprietarul bunuluii care este executat nu si-a platit impozitul la primarie pt bunul respectiv,in momentul in care voi dori inmatricularea acelui bun pe numele meu,va trebui sa achit eu eventualele taxe si impozite pe care acesta nu le-a platit?
Va multumesc anticipa!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 21:56, 2 Mai 2012
Nu , nu veti plati.
In urma vanzarii cumpararii emis de organul fiscal, bunul este degrevat de sarcini

Pentru conformitate Codul de procedura fiscala art 164
Art. 164: Adjudecarea
(1)După adjudecarea bunului adjudecatarul este obligat să plătească preţul, diminuat cu contravaloarea taxei de participare, în lei, în numerar la o unitate a Trezoreriei Statului sau prin decontare bancară, în cel mult 5 zile de la data adjudecării.
(2)Dacă adjudecatarul nu plăteşte preţul, licitaţia se va relua în termen de 10 zile de la data adjudecării. În acest caz, adjudecatarul este obligat să plătească cheltuielile prilejuite de noua licitaţie şi, în cazul în care preţul obţinut la noua licitaţie este mai mic, diferenţa de preţ. Adjudecatarul va putea să achite preţul oferit iniţial şi să facă dovada achitării acestuia până la termenul prevăzut la art. 162 alin. (7), caz în care va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie.
(3)Cu sumele încasate din eventuala diferenţă de preţ, percepute în temeiul alin. (2), se vor stinge creanţele fiscale înscrise în titlul executoriu în baza căruia s-a început executarea silită.
(4)Dacă la următoarea licitaţie bunul nu a fost vândut, fostul adjudecatar este obligat să plătească toate cheltuielile prilejuite de urmărirea acestuia.
(41)Suma reprezentând diferenţa de preţ şi/sau cheltuielile prevăzute la alin. (1) şi (4) se stabilesc de organul de executare, prin proces-verbal, care constituie titlu executoriu potrivit prezentului cod. Contestarea procesului-verbal se face potrivit procedurii prevăzute la titlul IX.

(la data 25-mai-2009 Art. 164, alin. (4) din titlul VIII, capitolul VIII, sectiunea 6 completat de Art. I, punctul 11. din capitolul I din Ordonanta urgenta 46/2009 )

(5)Termenul prevăzut la alin. (1) se aplică şi în cazul valorificării conform înţelegerii părţilor sau prin vânzare directă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am adjudecat un apartament prin executare silită și am achitat jumătate din preț. mai am 20 de zile până trebuie să pun diferența, dacă renunț ce se va întâmpla cu bănuții mei? Curelaru r Curelaru r Buna ziua Am adjudecat un apartament prin executare silită și am și achitata jumătate din el și mai am 20 zile pana ce treb sa pun diferența Pers ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil vandut prin executor judecatoresc (nu executare silita) luciantiseanu luciantiseanu Buna seara! Intentionez sa achizionez un imobil care se vinde de catre un executor judecatoresc. Pe scurt, imobilul are mai multi proprietari, mostenitori ... (vezi toată discuția)
Executare silita audi audi creditorul care a pornit executarea silita asupa uni teren, poate solicita executorului sa devina proprietar asupra acelui teren indiferent daca mai exista ... (vezi toată discuția)