avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu lipsa angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu lipsa angajator

buna ziua
sunt in litigiu cu angajatorul asociat unic si cetatean strain din septembrie 2008 pentru plata salariilor din august si pana la desfacerea contractului de munca, plata impozitelor si contributiilor catre bugetul destat etc.. problema este k firma nu mai are sediu acolo unde stiam eu iar registrul comertului mi-a comunicat si mie si instantei k firma figureaza la sediul mentionat de mine in cererea de chemare in judecata.
in urma sesizarilor adresate itm-ului si finantelor reise in mod clar k angajatorul nu mai are sediu unde era inainte si tocmai raspuns am primit: CAUTATI-VA ANGAJATORUL!!, PROBLEMA ESTE CA EU NU MA POT ANGAJA IN ALTA PARTE FIINDCA EU AM CALIATE DE SALARIAT LA FIRMA CU PRICINA, DECI NU AM CUI SA IMI DAU DEMISIA K SA MA ANGAJEZ IN ALTA PARTE
am inceput procesul au trecut deja 2 termene iar judecatoarea tot imi zice k este procedura viciata si sa imi caut angajatorul, l-am contactat si tot nu dau de el.......problema este k nu stiu ce sa ma fac fiindca nici pana in prezent judecatoarea nu a dispus sa se faca publicitatea si nici nu are de gand sa imi de-a cuvantul pe fond pentru am sustine cauza.
VA ROG AJUTATI-MA DAK SE POATE CE SA FAC IN ACEASTA SITUATIE ??
CE AR TREBUI SA FAC CA SA POT SA IMI SUSTIN CAUZA?
CE SA FAC SA NU MAI FIU PURTATA PE DRUMURI??
VA MULTUMESC ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: ioanabeny , utilizator 12:04, 24 Iunie 2010
Faceti doua afirmatii contradictorii: ca sunteti salariata societatii dar ati solicitat instantei plata salariului din august pana la data desfacrii CIM. Aveti sau nu CIM desfacut?
Cu privire la un nou loc de munca faptul ca aveti sau nu calitatea de salariat al unei alte societati nu va impiedica sa aveti un nou loc de munca. Legea permite unei persoane sa lucreze la doua sau mai multe societati. Puteti avea chiar norma intreaga la 2 societati. Astfel ca puteti sa va angajati fara problema si sa depuneti la noua societate o adresa de la Tribunal din care rezulta ca aveti un proces cu vechiul angajator daca nu putei prezenta carnetul de munca. Lipsa carnetului de munca nu este un impediment cu privire la incadrarea in munca.
Nu inteleg problema judecatoarei daca registrul comertului a dat ca raspuns ca sediul societatii este cel mentionat in cererea de chemare in judecata.
Solicitati ITM o adresa prin care sa arate unde este in prezent carnetul dvs. de munca si daca societatea mai figureaza cu salariati cat si adresa noua a societatii . De la finate puteti solicita daca societatea mai depune declaratiile lunare si care este adresa ce figureaza pe declaratii.
Potrivit art.95 alin.1 C.proc.civ., când reclamantul învederează că, deşi a făcut tot ce i-a stat în putinţă, nu a izbutit să afle domiciliul pârâtului, preşedintele instanţei va dispune citarea acestuia prin publicitate.
Procedura citării prin publicitate se face la cererea reclamantului, care trebuie să învedereze instanţei împrejurări concrete din care să rezulte că a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a afla domiciliul pârâtului, confirmându-şi, eventual, susţinerile prin probe corespunzătoare.
Simpla afirmaţie a reclamantului că nu cunoaşte domiciliul pârâtului, nu trebuie să mulţumească instanţa deoarece citarea prin publicitate are caracter excepţional, justificarea ei constând în faptul că partea care solicită a fi efectuată se află în imposibilitate de a afla domiciliul celeilalte părţi.

ITM-ul nu are cum sa comunice noua adresa daca fostul angajator nu i-a comunicat noua adresa... pentru inchiderea carnetului de munca puteti face adresa catre ITM prin care le solicitati incetarea activitatii intrucat angajatorul nu mai exista.

EU IN MOMENTUL DE FATA AM CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNCA VALABIL FIINDCA ANGAJATORUL BENEFICIAZA DE LG 76/2002 privind stimularea fosrtei de munca prin care si-a luat obligatia prin conventia semnata de dinsul cu AJOFM ca in curs de 3 ani tine rapoartele de munca cu salariatii, iar in caz contrar este obligat sa restituie sumele lunare primite cat si dobanda aferenta BNR, DECI ESTE IN DEZAVANTAJUL LUI.

cu privire la ceilalti salariati toti *adik inca 2 fete) si-au dat demisia inaintea mea, ramanad doar eu si angajatorul, iar dinsul a "disparut".

EU L-AM DAT IN JUDECATA CERAND INSTANTEI SA IMI DESFACA CONTRACTUL DE MUNCA SI LA FEL SA IMI SEMNEZE NISTE ADEVERINTE DIN CARE REIESE CALITATEA MEA DE SALARIAT PE LUNILE AUGUST, SEPTEMBRIE, OCTOMBRIE, ACESTEA FIINDU-MI NECESARE PT AJOFM, DEOARECE IN CAZUL IN CARE NU LE DEPUN AJOFM-UL MA VA ACTIONA IN INSTANTA PENTRU RECUPERAREA INTEGRALA A PRIMEI DE INST ALARE CARE AM PRIMIT-O FIINDCA MI-AM SCHIMBAT DOMICILIUL PT LOCUL DE MUNCA.
Instanta nu se poate substitui angajatorului in ceea ce priveste incetarea c.i.m.
din ce ati zis sa inteleg ca instanta nu ii poate dispune itm-ului sa imi desfaca contractul de munca?

totusi unde pot gasi si eu o lege prin care se arata procedura de solutionare a litigiilor de munca? in afara de codul muncii .....
VA MULTUMESC ANICIPAT

Alte discuții în legătură

Va rog un sfat urgent!!!! davida davida lucrez la o firma unde am calculator si casa de marcat atasata la calculator. sunt acuzata ca mi-am insusit cateva zeci de milioane pe baza neconcordantei ... (vezi toată discuția)
Dat afara nelegal..... muzzi76 muzzi76 BUNA ZIUA... As dori un punct de vedere al unui avocat... In data de 04.07.2011...la societatea la care lucram a venit un fax cum ca am fost inluna iunie in ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza inscrierea in cm Elleny Elleny Ce se poate face in cazul in care agajatorul nu a operat in CM, incetarea raporturilor de munca cu un angajat? Stiu ca in conformitate cu prevederile ... (vezi toată discuția)