avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... tematica de instruire periodica
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

tematica de instruire periodica

Buna ziua,
tematica de instruire periodica trebuie intocmita ca atare un document cu toate articolele detaliate sau este de ajuns cea sub forma tabelara in care se trece numai nr de articol si provenienta lui?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:56, 2 Mai 2012
Doamna Flori! Ce fel de instruire periodica? pe ce tema? e important subiectul instruirii..Totusi ar fi indicat ca instruirile sa se faca si in scris , respectiv cu personalul instruit precum si cu subiectele care au fost puse in discutie!SUCCES!
Ultima modificare: Luni, 30 Aprilie 2012
Dorel Dulau, Consilier juridic
Tematica indica materialul folosit pentru instruie (forma tabelara) aprobat de angajator.
Tematica pentru instruire periodica se intocmeste tabelar, cu indicarea materialelor, normelor, legislatiei, etc. care se prelucreaza. Tematica se aproba de catre angajator. Materialele de instruire, aprobate de catre angajator, mentionate in tematica, trebuie sa se regaseasca in forma scrisa si/ sau in forma electronica la lucratorul desemnat cu activitati de prevenire si protectie si la conducatorul locului de munca, care efectueaza instruirea.
Materialele de instruire periodica si de instruire periodica speciala, necuprinse in tematica de instruire periodica intocmita la inceputul anului, care vizeaza instructiuni proprii ssm si instructiuni proprii de lucru, instructiuni de prim ajutor, materiale pentru prelucrarea unor norme speciale, alte materiale intocmite la introducerea de tehnologii, activitati si echipamente tehnice noi, se vor regasi in forma scrisa si/ sau in forma electronica la lucratorul desemnat cu activitati de prevenire si protectie si la conducatorul locului de munca care face instruirea periodica. Aceste ultime materiale se aproba de catre angajator, in forma lor scrisa.
In fisa individuala de instruire ssm trebuie sa se regaseasca tematica de instruire periodica si dupa caz, nominalizate, materialele prelucrate suplimentar tematicii de instruire.
Existenta materialelor scrise, aprobate de catre angajator si dovada prelucrarii acestora, sub semnatura, cu lucratorii, sunt documente oficiale, solicitate de catre ITM in cazul cercetarii unui accident de munca si de catre expertul/ specialistul tehnic judiciar in cazul efectuarii unei expertize tehnice in domeniul protectiei muncii. Aceste documente se anexeaza la raportul de expertiza tehnica depus la instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrucțiuni periodice ssm GabsStoica GabsStoica Bună ziua, Lucrez într-o instituție publică și sunt la început de drum ca și inspector pe SSM. Cred că îmi va lua mult timp să invăț ținând cont ... (vezi toată discuția)
Instruire periodica nicu.marinescu nicu.marinescu un angajat cu calificare de electrician si alpinist utilitar va beneficia de instruire lunara din ambele tematici ? (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea situatie. lucrez la o firma in domeniul ... Norbert666 Norbert666 Buna ziua, Am urmatoarea situatie. Lucrez la o firma in domeniul automatizari unde se lucreaza pe 3 schimburi, precizez ca sunt sef de schimb. Am in ... (vezi toată discuția)