avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Penalitati si dobanzi pentru un credit de nevoi ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Penalitati si dobanzi pentru un credit de nevoi personale executat silit

Buna ziua,
Va cer parerea in urmatoarea speta:
-in martie 2009, am luat un credit de nevoi personale in suma de 10000 lei, cu dobanda fixa, pe 36 luni. In decembrie 2010, creditul a fost declarat scadent anticipat (pentru ca erau 90 zile restante, insa se achita lunar suma din scadentar, fara a se reduce insa din suma deja restanta). La data de 26.01.2010, s-a infiintat poprire salariala pentru suma totala de 7000 lei, reprezentand credit restant, dobanda restanta, penalitati si cheltuieli de executare silita.In aprilie 2012, a fost efectuata ultima retinere salariala aferenta titlului executoriu respectiv, drept pentru care am mers la banca sa inchid creditul si contul curent. Acolo, surpriza: figurez cu suma de plata inca 2600 lei, reprezentand dobanzi si penalitati...
In conditiile generale de creditare, anexa la contractul de credit, exista o prevedere privind perceperea unei dobanzi penalizatoare de 10% pe an peste dobanda anuala curenta prevazuta in contractul de credit, care se aplica la soldul creditului restant pana la data achitarii integrale a acestuia.
Intrebarea mea este daca este legal ceea ce mi s-a intamplat si daca am vreo sansa sa contest plata acestei sume. Mentionez ca este vorba despre o Banca Cooperatista de Credit.
Va multumesc anticipat pentru sfaturi!
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 10:22, 2 Mai 2012
La data infiintarii popririi suma era calculata cu dobanzile penalizatoare la zi. Tinand cont ca a trecut o perioada pana s-au platit acei bani, dobanzile penalizatoare au curs in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare corecta de catre executor a datoriilor la banca eagle_free eagle_free Am citit un material (publicat in august 2012) pe net care spune ca: Astfel, conform noilor reglementari, nu se pot aplica dobanzi penalizatoare decat la ... (vezi toată discuția)
De ce la declararea exigibilitatii unui credit, creanta devine cu mult mai mare decat creditul primit initial? znicolae9 znicolae9 Am un credit bancar , in valuta. De un an nu am mai platit ratele .Am primit somatie ptr returnarea integrala a creditului primit. Suma care mi se cere ... (vezi toată discuția)
Conditii ambigue pentru dobanda penalizatoare Claudiu233 Claudiu233 Salut, tuturor! Ma puteti poti ajuta va rog cu un sfat? Sau indruma unde sa intreb? Doresc sa fac un contract de refinantare si am o mare nelamurire legat ... (vezi toată discuția)