Buna ziua,
Va cer parerea in urmatoarea speta:
-in martie 2009, am luat un credit de nevoi personale in suma de 10000 lei, cu dobanda fixa, pe 36 luni. In decembrie 2010, creditul a fost declarat scadent anticipat (pentru ca erau 90 zile restante, insa se achita lunar suma din scadentar, fara a se reduce insa din suma deja restanta). La data de 26.01.2010, s-a infiintat poprire salariala pentru suma totala de 7000 lei, reprezentand credit restant, dobanda restanta, penalitati si cheltuieli de executare silita.In aprilie 2012, a fost efectuata ultima retinere salariala aferenta titlului executoriu respectiv, drept pentru care am mers la banca sa inchid creditul si contul curent. Acolo, surpriza: figurez cu suma de plata inca 2600 lei, reprezentand dobanzi si penalitati...
In conditiile generale de creditare, anexa la contractul de credit, exista o prevedere privind perceperea unei dobanzi penalizatoare de 10% pe an peste dobanda anuala curenta prevazuta in contractul de credit, care se aplica la soldul creditului restant pana la data achitarii integrale a acestuia.
Intrebarea mea este daca este legal ceea ce mi s-a intamplat si daca am vreo sansa sa contest plata acestei sume. Mentionez ca este vorba despre o Banca Cooperatista de Credit.
Va multumesc anticipat pentru sfaturi!
La data infiintarii popririi suma era calculata cu dobanzile penalizatoare la zi. Tinand cont ca a trecut o perioada pana s-au platit acei bani, dobanzile penalizatoare au curs in continuare.