avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte identitate - resedinta in strainatate + ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte identitate - resedinta in strainatate + schimbare domiciliu in Romania

Locuiesc in Londra de 2 ani si in curand imi va expira cartea de identitate. Cartea de identitate curenta a fost eliberata in Bucuresti pentru ca acolo locuiam si detineam un apartament. Inca mai detin apartamentul, dar as vrea reinnoiesc cartea de identitate in orasul natal, Suceava.

Parintii mei au fost la biroul de evidenta a persoanelor din Suceava si cei de acolo sustin ca pot reinnoi buletinul doar in Bucuresti, unde a fost eliberat cel curent acum 7 ani.

Mi se pare absurd. Intrebarea mea e: pot sa sustin ca mi-am schimbat domiciliul (din Bucuresti in Suceava) si sa depun cerere pentru eliberarea buletinului in Suceava?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250855 , utilizator 12:58, 8 Mai 2012
Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luare in spatiu Laryssa88 Laryssa88 Buna ziua domnule avocat am si eu o întrebare. Situația mea este mai complicata. Eu locuiesc in Italia si in Iunie imi expira cartea de identitate. Stiu ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate expirata!!! andinaa andinaa Fiindca buletinul meu urmeaza sa expire am mers la evidenta populatiei sa vad ce acte sunt necesare pentru eliberarea noului buletin si am aflat cu stupoare ca ... (vezi toată discuția)
Pot obține buletin prin consulat dacă nu am niciun act de identitate valabil? GabLuta GabLuta Locuiesc in Irlanda si mi-am pierdut certificatul de naștere. De curând am aplicat pentru un certificat duplicat prin consulatul din Dublin, si-l voi avea la ... (vezi toată discuția)