avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... virament contributie CAS
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

virament contributie CAS

Am un angajat care a contribuit la Casa de asigurari sociale din mai multe surse,respectiv in calitate de angajat si printrun contract de asigurat la casa.Si-a depus dosarul de pensionare la inceputul anului,iar acum a primit decizia si nu i s-a luat in calcul perioada ianuarie-martie 2012. Pentru calitatea de angajat am depus declaratia 112 trimestrial respectiv,acum la 25 aprilie 2012. Plata contributiilor facandu-se lunar. Intrebarea este daca declaratia 112 nu este depusa plata facuta ramane in curs de distribuire pana la depunerea declaratiei?s
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 19:44, 1 Mai 2012
Daca angajatul dvstra si-a depus dosarul in vederea pensionarii,inseamna ca a solicitat intreruperea contractului individual de munca cu o anumita data.Care este acea data?
De ce nu i s-a luat in calcul acea perioada ? .. chiar daca a contribuit la CAS din mai multe surse , i se va lua in calcul numai o singura perioada, insa i se vor cumula oate tveniturile realizate in acea perioada..
iond708,

Daca angajatul s-a pensionat pt. limita de varsta in ianuarie,dar i-ati mentinut raporturile de munca si dupa data indeplinirii conditiilor de varsta si stagiu minim de cotizare,inseamna ca a continuat sa cotizeze , pensia pentru limita de varsta poate fi recalculata, la cerere, prin adaugarea stagiilor de cotizare realizate dupa data inscrierii la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata partiala / decretul nr. 112/1965 gpana gpana Sunt nascut in 18.04.1950. Am varsta standard necesara pentru pensionare anticipata partiala : 60 ani. Sunt angajat cu carte de munca din 05.08.1975. Am ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar pensionare segovia_48 segovia_48 O ruda a primit Decizia prin care se respinge cererea de inscriere la pensie pentru LIMITA DE VIRSTA. Redau extrase din aceasta Decizie > Solicitant : Mihai ... (vezi toată discuția)
Pensionare la limita de varsta bvlutu bvlutu Un angajat cu CIM pe perioada nedeterminata indeplineste conditia de pensionare la limita de varsta si face cerere in acest sens. Cand este obligata ... (vezi toată discuția)