avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Casa de amanet
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Casa de amanet

Credeti ca pentru o casa de amanet mai trebuie indeplinite si alte conditii in afara de:
- cerinta obiectului unic de activitate
- inregistrarea in termen de 30 de zile de la inmatriculare in registrul de evidenta BNR?
La registru mi s-a spus doar de cerinta obiectului unic, la bnr de inregistrare, dar nimic despre vreun plafon, vreun fond de garantare...
Eu personal cred ca doar acestea sunt cerintele, insa ma intreb daca nu cumva mai trebuie vreo inregistrare, vreo chichita, mi se pare ca e o activitate prea pretentiaosa pentru a o putea desfasura cu un capital social de 200 lei?!
Desi cei de la registru spun ca e in regula
A intalnit cineva?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Septimiu Bujgoi , Consilier juridic 16:07, 8 Decembrie 2008
personal m-am ocupat de o astfel casa de amanet in braila in cursul acestui an. pt astfel de activitate nu se impunea acel plafon de garantare. respectati in schimb norma bnr in sensul depunerii actelor in termen

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare casa de amanet adibarbu27 adibarbu27 buna ziua! vreau sa infiintez un srl cu activitate de amanet. este posibil, capitalul social 200 ron este suficient , trebuie sa fie obiect unic de ... (vezi toată discuția)
Infiintrea unei case de amanet ancasiclaudia ancasiclaudia as vrea sa stiu pt o casa de amanet ce trebuie sa fac , daca treb sa depun la banca o garantie cat de usor se obtin autorizatiile . va rog din suflet ma poate ... (vezi toată discuția)
Casa amanet maria51 maria51 PENTRU FUNCTIONAREA UNEI CASE DE AMANET ,CE ACTE SINT NECESARE (vezi toată discuția)