Buna!
Vecina mea a facut un testament acum 10 ani unei persoane si ii lasa toata averea acesteia. La doi ani dupa acest testament vecina s-a certat cu persoana respectiva pentru ca era nemultumita de modul prin care o ingrijea. A facut un alt testament prin care imi lasa mie intreaga avere, iar dupa o luna mi-a vandut prin contract de vanzare cumparare terenul si casa in care locuia. Intre timp vecina a murit, iar eu sunt data in judecata de catre persoana careia i-a facut prima oara testamentul deoarece aceasta considera ca actele mele sunt nule. Ce se intampla, cine are dreptate in acest caz si de ce? Va multumesc pentru ajutor!
Testamentul are un caracter esenţial revocabil, astfel că, în tot timpul vieţii, cel care a făcut o astfel de liberalitate are dreptul să revină asupra dispoziţiilor testamentare printr-o manifestare de voinţă ulterioară, care să aibă ca efect revocarea totală sau parţială a dispoziţiilor anterioare
Legea nu cere, însă, ca testamentul care conţine revocarea să aibă aceeaşi formă cu acela pe care îl revocă. Astfel, testamentul autentic poate fi revocat printr-un testament olograf sau secret (mistic).
Spre deosebire de revocarea expresă, revocarea tacită poate rezulta din anumite acte sau fapte săvârşite de testator.
Daca cel caruia i s-a facut prima oara testament nu este ruda cu testatorul nu va avea nici o sansa sa va anuleze actele.Daca insa este ruda, devine discutabil.
Bunica persoanei care ataca testamentul s-a casatorit cu tatal vecinei, insa la momentul casatoriei o avea pe mama persoanei care ataca testamentul, iar averea despre care e vorba a fost lasata de tatal decedatei acesteia.
Testament olograf
arunarun
Buna ziua,
Iata o situatie: tanti batrana , nevazator grad I, fara rude ,la activ cu vreo 20 de testamente facute si desfacute. In prezent ,ultimul ... (vezi toată discuția)
Testament
Josephine_Morrani
Buna ziua,
Situatie: D-na X, prietena de familie, lasa mostenire (prin testament autentic), personei Y un imobil.
D-na X nu are rude rezervatare (parinti, ... (vezi toată discuția)