avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Putem primi ajutorul sub forma venitului minim gantat?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Putem primi ajutorul sub forma venitului minim gantat?

buna ziua, locuiesc cu chirie cu mama si cu sora mea,lucram doar eu si sora mea, mama nu se poate pensiona ca nu are nici vechime nici varsta, noi avem salariile minime pe economie , as dori sa stiu daca mama poate beneficia de vreun ajutor social ceva, ce ar trebui sa faca si unde sa mearga? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:59, 2 Mai 2012
amiliile şi persoanele singure ale căror venituri se situează sub nivelul lunar al venitului minim garantat, stabilit prin lege, au dreptul la ajutor social, potrivit Legii nr.416/2001.
Cuantumul ajutorului social se stabileşte ca diferenţă între nivelul venitului minim garantat şi venitul net lunar al familiei sau persoanei singure.
Cuantumul lunar al Venitului Minim Garantat (VMG) este stabilit prin raportare la indicatorul social de referinta ISR a carui valoare este stabilita prin lege la 500 LEI .

Cererea şi declaraţia pe propria răspundere, precum şi celelalte acte doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate, se înregistrează la D.G.A.S.P.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de ajutor social? lumi1602 lumi1602 Buna ziua, Sunt o persoana in cautarea unui loc de munca de 2 ani de zile. Nu am avut nici somaj si vreau sa stiu daca pot beneficia de ajutor social, ... (vezi toată discuția)
Ajutor social dragomircarlamaria dragomircarlamaria buna seara ,pot beneficia de ajutor social daca am o fetita de 8 ani si sunt gravida in 3 luni jumate? (vezi toată discuția)
Venituri banesti ajutor social pentru mamici singure ramonatraista ramonatraista Sunt ibsarcinata si in mai putin de o luna voi aduce pe lume un bebe, dar din pacate sunt o mama singura si nu am venituri deloc,inafar de alocatia copilului ... (vezi toată discuția)