Buna ziua.
ART. 249 alin.2din Codul Munciispuneca- Pentru aceeasi abatere disciplinara se poate aplica numai o singura sanctiune.
In concret daca de ex. pt absente nemotivate un anagjat primeste avertisment scris....iar, daca, continua sa lipseasca nu se mai poate aplica o alta sanctiune? de ex nu pot sa -i desfac contractul de munca doar pt ca a fost sanctionat o data cu avertisment pt absente nemotivate?
Ii puteti desface disciplinar c.i.m. pentru absente nemotivate .. avertismentul i s-a dat pentru o anumita perioada de absente nemotivate , dupa acea perioada a lipsit din nou nemotivat .. in acest sens, va trebui sa efectuati cercetarea disciplinara a acestuia pentru cea de-a doua perioada de absente nemotivate ...
Multumesc freelis!
Deci pot sa o iau asa pe perioade ...si atunci nu este aceeasi abatere disciplinara. In prima perioada de absente e avertismet, iar daca continua sa absenteze, clar e alta perioada alta abatere.?!!
Demisie
pirvuralucam
Buna ziua,
sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)