avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Care sunt categoriile de batrani care au dreptul la un ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Care sunt categoriile de batrani care au dreptul la un ingrijitor?

As vrea sa stiu,care sunt categoriile de batrani care au dreptul la un ingrijitor? Ce conditii trebuie indeplinite atat de batran cat si de cel care ar urma sa-l ingrijeasca ,pentru ca acesta din urma sa primeasca o indemnizatie?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 15:39, 2 Mai 2012
Categoriile de persoane care pot beneficia de ingrijitor sunt multe
Persoanele care pot acorda ingrijiri batrainilor ,sunt acele persoane existente in sistemul de asistenta sociala din cadrul primariiilor,sau pot deveni si alte persoane in conditiile prevazute de L nr 448/2006
Ideea este ca il am pe tatal meu care este singur,care nu se poate descurca singur si as vrea sa stiu daca pot fi eu ingrijitor.
Ar trebui ca tatal dvs, sa fie incadrat intr-o deficienta functionala grava(handicap grav)pt. a putea beneficia pe langa indemnizatia aferenta si de un asistent personal,care ati putea fi chiar dvs.angajat de catre primarie cu contract de munca.
Sau tatal sa fie beneficiarul unei pensii de invaliditate de gr.I cu indemnizatie de insotitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt drepturile unei persoane incadrate in grad de handicap? monik780401 monik780401 Buna ziua! As vrea sa stiu care sunt drepturile unei persoane cu Oligofrenie gr.II, in afara drepturilor banesti pentru persoane cu handicap (234 RON) de care ... (vezi toată discuția)
Protectie si ingrijire din partea statului andryzs andryzs Buna ziua Cea ce va prezint este un caz special. Doua femei in varsta de 32 respectiv 26 de ani, orfani (mama,tata mort) ,cele doua femei se incadreaza in ... (vezi toată discuția)
Insotitor pentru persoana cu parkinson SCHEI SCHEI BUNA ZIUA Ma numesc Iulian Ciovica si sunt in pensie de invaliditate gradul 2 cu handicap accentuat de 8 ani iar boala avanseaza astfel incit nu ma ... (vezi toată discuția)