avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala usoara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala usoara

buna ziua
Am si eu o intrebare: daca am lovit pe cineva pe trecerea de pietoni,o lovire usoara(aveam 20 km/h) si persoana respectiva nu a avut ceva grav,doar o zgarietura sa zicem,nu si-a rupt nimic,e ok ,dar acum ma da in judecata ,sustinand ca totusi a avut ceva,ce as putea sa patesc?am fost incardrat in art 184 al 1 si 3.ma intereseaza care sunt consecintele,si mai ales cam care ar fi amenda.mentionez ca nu aveam voie sa fac stanga acolo unde era trecerea ,deci nu aveam voie sa trec pe acolo.

multumesc
vyperlook a scris:

pai a scos certificat medical,si spune ca totusi a avut ceva.nu stiu cate zile de spitalizare a avut.dar am fost incadrat la art 184 al 1 si 3.oare se merita sa ii dau cei 1500 euro pe care ii cere?


Pentru a va face o parere,trebuiesc vazute concluziile certificatului medico-legal,cu privire la numarul zilelor de ingrijiri medicale acordate.
In functie de acestea,trebuie sa tranzactionati cu partea vatamata despagubirile,daca se poate tranzanctiona.

@griff
Daca leziunile sunt cele aratate de dvs.,eu as incerca sa solicit si parerea Comisiei de Avizare a INML cu privire la numarul de zile ,de ingrijiri medicale acordate,care mi se pare mic in raport de leziuni,chiar daca nu am calitatea de medic.
Din punctul meu de vedere trebuieste contestat actul medico-legal la acea comisie,chiar daca aprecierea mea este una de nespecialist in medicina legala.
@"bysky'
Primul sfat este sa incercati sa va impacati si sa nu ajungeti sa alergati in cazul unei plangeri pe la diferite organe de stat.
Cam greu de crezut,din punctul meu de vedere,motivul pentru care v-a lovit,mai ales ca erati "baut",cum singur afirmati.
Daca isi va scoate certificat medico-legal,se va concluziona asupra numarului de zile de ingrijiri medicale de care are nevoie persoana locit si in functie de acest nmuma se stabili si incadrarea juridica a faptei.
Aceasta are 2 luni,de la data cunoasterii persoanei care a lovit-o pentru a depune plangere penala impotriva acesteia.
In masura de probatoriile care vor fi administrate in cursul unei eventuale cercetari puteti invoca prevederile art.73 c.pen,privind provocarea.
Cu privire la o eventuala legitima aparare sunt sceptic,dar probatoriile pot arata altceva
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2010
Radu Gabrian, Mediator
multumesc totusi am noi date despre ce sa intamplat.
Fata era mult mai bauta decat mine. Sunt cel putin trei martori care au vazuto band bere si corrido dupa care a fost vazuta vomitand in afara discotecii de alti cel putin 2 martori. Intrucat eram baut dar totusi in deplinatatea facultatilor mintale va pot expune foarte simplu situatia.
Eu ies din discoteca si ma indrept spre masina impreuna cu soferul(care era treaz si imi sustine in totalitate versiunea) unde ne asteptau alti 3 prieteni pentru a ne indrepta spre casa. In drumul spre masina se aflau 3 fete(printre care si vatamata) si 2 baieti. Am salutat baietii si am continuat drumul spre masina impreuna cu soferul. Fata respectiva ma injura(de morti, iar tatal meu este mort) fapt pentru care eu ma intorc si ii pun mana pe umar si ii spun: vorbeste frumos pentru ca eu nu te-am injurat si nu te-am jignit , iar tatal meu este mort. Precizez ca nu am bruscat-o in nici un fel fapt sustinut si de martori. In momentul acela ea ma injura din nou de morti si ma loveste cu genunchiul in testicole , moment in care eu o lovesc din reflex. Toate cele spuse de mine sunt confirmate de cel putin 5 oameni dintre care cele 2 fete si cei 2 baieti care erau cu ea + soferul meu , eventual alti martori. Nu se poate invoca legitima aparare? Pentru ca este fata? daca se baga motivatia asta oare nu este vorba despre discriminare? oare nu suntem toti egali in fata legii? Cat despre provocare cu atatia martori nu cred ca exista dubiu ... oricum mai astept un raspuns de la dumneavoastra.
Din cate stiu a depus plangere la politie si ea este momentan la bucuresti la spital sectia maxilo-facial. Incadrarea penala se stabileste doar dupa ce primeste certificatul medico-legal . Dar din ce am spus eu mai sus imi puteti spune daca ma poate agata tinand cont de faptul ca sunt recidivist (dar pentru cu totul alta infractiune: inselaciune si frauda informatica).
Va Multumesc Anticipat!

PS
Va asigur ca o lovitura ''sub centura'' este mult mai dureroasa decat o lovitura in fata din proprie experienta si poate avea si urmari mult mai grave decat un oki negru si un nas stramb.
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
bysky, utilizator
Conform legii in caz de invocare a legitimei aparari,apararea trebuieste sa fie in intensitate,proportionala cu atacul si aceasta nu se stabileste nu numai in functie de cat de acuta este/a fost durerea ,dar si in functie de consecintele medico-judiciare ale lovirii.
Din punctul meu de vedere,la putinatatea datelor si in necunostinta actelor si lucrarilor dosarului,nu pare a vi vorba despre legitima aparare,ci mai curand despre circumstanta atenuanta,numita "scuza provocarii".
Aici nu este vorba despre o discriminare datorata sexului,ci este vorba despre certificate medico-legale care concluzioneaza asupra unui numar de zile de ingrijiri medicale,iar din cate am inteles fata se afla inca internata in spital la chirurgie maxilo-faciala,ceea ce dovedeste ca nu a fost o lovitura slaba in intensitate.
Veti avea probleme mai mari doar daca in urma anterioarei/anterioarelor condamnari va aflati in interiorul unei perioade de incercare,dar faptul ca veti aparea ca recidivist,va cantari la dozarea unei eeventuale pedepse.
Daca certificatul medico-legal va concluziona sub 60 de zile de ingrijiri medicale,ati putea incerca o impacare.
Este cam singura solutie care v-ar prinde bine,cu putin noroc si cu multa diplomatie
va multumesc frumos
Buna ziua! acum cateva zile am avut o altercatie cu fosta prietena a prietenului meu,eram impreuna cu el in masina si a oprit si ea langa noi, a inceput sa aduca injurii la adresa mea, eu m-am dat jos din masina ca sa vorbesc cu ea si in acest timp ea a dat cu masina peste mine apoi a fugit, nu am patit nik grav doar o contuzie la gamba dreapta am fost la spitalul universitar cei de acolo au sesizat polita, am dat o depus plangere impotriva ei si mi-am scos certificat medico-legal, acum astept rezultatul cerificatului. Imi puteti spune ea ce ar putea sa pateasa?
Ultima modificare: Joi, 16 Septembrie 2010
love.effect, utilizator

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala claudiuRr claudiuRr Totul s-a intamplat in fata unei discotecii unde un prieten de-al meu era agresat de mai multi tineri printre care si patronul discotecii, eu m-am bagat pentru ... (vezi toată discuția)
Codul penal Ruff Ruff Buna ziua! Am fost implicat intro altercatie in care au mai fost implicati inca 5 persoane ,am batut o persoana care a venit neinvitata la o petrecere si ... (vezi toată discuția)
Imi poate face dosar penal sau nu? Alex.o Alex.o Buna ziua ,ma aflu momentan intr-o situatie cam ciudata si as dori un raspuns din partea dumneavoastra. Am avut o altercatie acum o saptamana cu un coleg de ... (vezi toată discuția)