avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Imi poate face dosar penal sau nu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Imi poate face dosar penal sau nu?

Buna ziua ,ma aflu momentan intr-o situatie cam ciudata si as dori un raspuns din partea dumneavoastra.
Am avut o altercatie acum o saptamana cu un coleg de camera.Am fost 3 implicati fiecare in parte s-a ales cu o mica vatamare (pumn in ochi,cap in gura, si pumn in nas).Tipul cu nasu' spart a stat vreo 3 zile fara sa mearga la spital sau altundeva.A plecat a 4-a zi si nu l-am mai vazut o perioada(4zile).Dupa vine si imi zice ca imi face dosar penal ca el a avut operatie si arcada sparta ,ceea ce am vazut 3 zile dupa altercatie ca nu avea.probabil si-a scos certificat medico legal de la IML.Intrebarea mea : are ce sa-mi faca daca nu a fost in seara altercatiei sau cel tarziua a 2-a zi la spital,si daca a fost doar un martor in camera (care dormea si s-a trezit doar cand a inceput sa-i curga sange din nas tipului)?
Cel mai recent răspuns: ContSters119945 , utilizator 19:37, 23 Mai 2010
Da , colegul dvs. poate sa depuna plangerea chiar daca nu a fost la spital imediat..daca detine un certificat medico legal. Are timp 2 luni sa depuna plangerea..insa poate reusiti sa va impacati ..ar fi mai intelept .
pai daca nu a fost in 3 zile de la altercatie la spital,putea lua bataie de la altcineva in cazul acesta.si de chestia cu impacatul el viseaza la o suma de bani exorbitanta pentru chestia asta.
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
Alex.o, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Termenul de promovare plangere prevazut de disp art 284 Cod pr penala este de 2 luni
Plangerea poate fi sustinuta si probata cu document medical,eventual martori
deci una peste alta sa inteleg ca e destul de nasoala situatia !
Chestia este ca el a inceput,a fost un schimb de replici ,injurii aduse de el la adresa mea (am martor ,a 3-a persoana implicata),a vrut sa ma loveasca m-am ferit,ne-am impins si de frica l-am pocnit (are cam 2m si la vreo 90-100 kg).M-am ales si eu un ochiu vanat !
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
Alex.o, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce se poate intampla??? nanucu nanucu In urma cu 2 saptamani am avut o altercatie cu un coleg, ne-am injurat, el a venit mi-a dat o palma, dupa care ne-am impartit cate un pumn, el mi-a invinetit ... (vezi toată discuția)
Mi-am batut prietena shi ea s-a dus la politzie ... help ! yooohooo yooohooo Am batut-o ... shi`a luat certificat medico-legal de 9 zile shi a stat in spital 3-4 zile ... am primit o citatzie sa ma prezint la politzie ... scrie nr de ... (vezi toată discuția)
Agresat...cateva sfaturi va rog!!!! geoadrian geoadrian buna ziua,am 17 ani,am fost agresat de doi colegi de scoala,unul in varsta de 18 ani care m-a tinut,iar celalat in varsta de 16 ani mi-a aplicat 3 pumni in ... (vezi toată discuția)