avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Inchidere - radiere srl fara plata impozitului
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Inchidere - radiere srl fara plata impozitului

Buna ziua , tocmai am iesit din perioada de 3 ani de cand a fost suspendata firma . Doresc sa o inchid/radiez insa contabilul imi spune ca trebuie neaparat platit acel impozit de 16 % . Am gasit un articol pe internet pe care sincer nu il prea inteleg dar suna cam asa "O societate a fost dizolvata si radiata de la Registrul Comertului fara a se constitui si plati impozitul pe dividende"
Rugamintea mea este sa-mi spuneti cum este posibil sa o inchid fara plata acestui impozit? Daca nu se poate atunci e posibil sa suspend firma inca o data pt 3 ani ? Sunt obligata sa am contabil ( expert) in perioada suspendarii? mentionez ca platesc si acum contabilul 400 lei pe an doar pt a depune acel bilant
Ce se intampla daca nu imi reiau activitatea dupa terminarea perioadei de suspendare de 3 ani ? voi primi amenzi sau voi ramane cu datorii toata viata sau dupa o anumita perioada se radiaza firma si scap de taxe/amenzi?
Va rog daca ma poate ajuta cineva cu aceste informatii , sunt disperata
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: edx , utilizator 10:37, 23 Octombrie 2014
Bine ca scapati de ea! O grija in minus este sanatate in plus!:dance3:
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2012
aura.radulescu, utilizator
Ce as vrea sa inteleg eu este daca la trecerea activelor (bunuri si bani) din patrimoniul societatii in cel al asociatului la lichidare trebuie platit 16% impozit pe dividende din valoarea lor. Si daca da se poate ocoli cumva aceasta plata? Presupunem ca firma nu are datorii la stat sau la terti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac; sa inchid o firma sau sa o suspend simona_82 simona_82 BUNA ZIUA.AM O PROBLEMA NU STIU CE TREBUIE SA FAC ;SA INCHID FIRMA PE CARE O AM SAU SA -I SUSPEND ACCTIVITATEA PE 3 ANI........MENTIONEZ CA AM DEPUS DECLARATIA ... (vezi toată discuția)
Suspendare sau dizolvare srl ? felicity2001ro felicity2001ro Buna ziua, Sunt impreuna cu sotul meu asociati si administratori cu puteri egale la un SRL infiintat in dec 2006 Nu am avut activitate deloc, dar nici un ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in cazul asta? faliment? geo123 geo123 Am o firma care a acumulat datorii la BS ( incepand cu impozitul pe dividende din 2007,2008 pana la forfetarul de anul asta), aprox.3000 ron. O firma mica cu ... (vezi toată discuția)