avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... o mare brambureala ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

o mare brambureala ...

buna ziua. am o problema. mama mea si fratii ei vor sa imi vinda casa parintilor lor, dar nu s-a facut succesiune dupa nici unul dintre parinti ,unul decedint in 1995 altul in 2008. nici unul dintre copii nu au banii necesari pentru a plati c/v succesiunii , c/v impozitului pe casa si terenuri, c/v certif.mostenitor etc., cum ar trebui sa procedez ca sa ii ajut cu banii necesari si sa pot sa ii scad din valoarea casei care mi se va vinde dupa succesiune, intabulare...sau ce documente pot intocmi cu toti trei la notar ca sa putem fi toti siguri pe ce se vinde si ce se cumpara, fara a avea probleme in caz de unul dintre noi i se poate intimpla ceva(ei fiind in virsta).
Cel mai recent răspuns: rompell , utilizator 09:56, 5 Mai 2012
1. Daca fratii se inteleg pot apela la dezbaterea mostenirii in instanta prin mediere, asa scad costurile la aproximativ 500-700 lei.
2. Pentru banii pe care ii veti da ar fi indicat sa incheiati contracte de imprumut.
După ce au sentinta judecatoreasca va puteti prezenta la notar si sa realizati actele
ei sunt toti de acord. dar ce inseamna ''instanta prin mediere''? si care cale necesita un timp mai scurt.- notar sau judecatorie.?
Daca aveti certitudinea ca nu mai exista alti mostenitori (si banuiesc ca o aveti) incheiati cu ei o promisiune de vanzare/cumparare. Ulterior, chiar daca unul dintre ei va deceda, antecontractul va trebui sa fie respectat de mostenitori.

Din avansul platit (puteti achita chiar intregul pret), vor putea achita costurile succesiunii, dupa care veti putea incheia actul de v/c.

E simplu. Mai simplu nici nu se poate.
aceasta promisiune se face inaintea tutu:ban:ror sa inteleg? deoarece ca sa dezbata mostenirea rudelor le trebuie bani pentru plata impozitului pe bunuri la primarie, pentru deschiderea succesiunii la notar, si cred ca inainte de toate sa fac o promisiune sau un antecontract de vinzare cumparare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren fara succesiune azumy azumy As dori sa ma lamuriti intr-o anumita problema. Impreuna cu sotul meu dorim sa cumparam un mic teren in mediul rural. Numai ca, mostenitorii terenului nu au ... (vezi toată discuția)
Vanzare inaintea deschiderii pocedurii succesorale ContSters61634 ContSters61634 Daca in urma defunctului raman 2 mostenitori (sotia si copilul acestuia) se poate vinde sa zicem o casa sau un teren fara a face succesiunea daca ambii ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren cu probleme luana s luana s Buna ziua. Vreau sa cumpar un teren pentru care deja am dat un avans insa are ceva probleme. Va rog ajutati-ma cu sfaturi. Vreau sa stiu care sunt pasii de ... (vezi toată discuția)