avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reintoarcerea la job dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reintoarcerea la job dupa CCC

In ian. 2013 trebuie sa ma reintorc la locul de munca, as dori sa stiu daca, dupa noul cod, societatea mai este obligata sa ma primeasca, sa ma pastreze o anumita perioada de timp pe acelasi post sau poate sa imi inceteze CIM?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:24, 3 Mai 2012
societatea este obligata sa te primeasca inapoi, dar nu este obligata sa iti dea acelasi post detinut anterior
Dvs. ati intrat in CCC in baza OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor care spune:

Art. 25
(1) Angajatorul are obligatia de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevazut la art.2 alin. (1), precum si concediul fara plata prevazut la art. 6 alin. (1) si art. 10 alin. (1) si (2). Perioada de acordare se stabileste de comun acord cu angajatul.

(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:

a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.

(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate .

(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.



Art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 prevede: La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
"Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate" inseamna ca dupa 6 luni angajatorul poate inceta raporturile de munca?

Expresia "cu pana la 6 luni" este foarte vaga si lasa posibilitatea angajatorului sa inceteze CIM si dupa o zi (este tot pana la 6 luni).

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Alexandra201020 Alexandra201020 Urmeaza sa intru in concediu pentru cresterea copilului , am inteles ca sa modificat legea si acum angajatorul nu mai este obligat sa te primeasca la ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla dupa concediul de crestere copil de 2 ani raluka_pl raluka_pl Situatia mea concreta: am ales concediul pentru cresterea copilului pe perioada de 2 ani, inainte de nasterea copilului eram angajata cu ctr pe perioada ... (vezi toată discuția)
Intorcere la serviciu 123soare 123soare sunt in concediu de crestere a copilului , bebe face 2 ani in feb. angajatorului mai este obligat sa ma primeasca sau doar daca vrea.......auzisem ca daca stai ... (vezi toată discuția)